Stötta kristna pressen!

Under många år har jag varit engagerad i kristen media.

Under perioden från cirka 1999-2010 satt jag med i tidningen Dagens styrelse. Jag kom med där i samband med att ägandet breddats från att bara ha ägts av Pingströrelsen före 1999. Jag företrädde då Evangeliska Frikyrkan i Dagenstyrelsen. Sedan blev jag tillfrågad om att bli krönikör i Världen Idag och var det några år och blev sedan tillfrågad om att bli ledarskribent, något jag var fram till november 2020. Ett viktigt skäl till varför jag slutade var tidningens alltför Trumpvänliga linje. Ni som läser det jag skriver vet att jag är djupt skeptisk till den nya fascism som växer fram med viss kristen fernissa, och Trump och det republikanska partiet har nu blivit en del av den fascistiska rörelsen enligt min mening.  En intressant erfarenhet var när jag slutade på Världen Idag, jag noterade i varje fall 50 kommentarer på olika sociala medier som uttryckte glädje över att jag slutade på Världen Idag, man såg det som ett bönesvar att tidningen blev av med mig. Det är bara en notering från min sida, jag gräver inte ner mig i bitterhet över saken. Då ringde Dagen till mig och erbjöd mig att bli krönikör. Har haft ett kontrakt hos Dagen under tre år som löpte ut vid årsskiftet. Just nu har jag inte några uppdrag alls hos kristen media.

Kristna pressen ligger mig varmt om hjärtat. Jag började skickade in artiklar till både Hemmets Vän och Dagen redan på sjuttiotalet som publicerades.

Nu gör regeringen om statsstöden på medieområdet. De utformas så att kristen press drabbas extra hårt.

Jag är storkonsument av kristen media. Jag prenumererar på Dagen, Världen Idag, Sändaren, Hemmets Vän och Kyrkans tidning. Vill följa helheten och bredden i kristna pressen och gärna läsa sådant jag inte håller med om. De olika tidningarna har olika profiler och innehåller i sin tur en viss bredd. Man hör ständigt synpunkter på de olika tidningarna, främst tycker jag det är Dagen och Världen Idag som folk tycker till en rad olika saker om.

I detta läge är det dock ett gemensamt kristet intresse att värna om kristna pressen.

Jag vill därför allvarligt uppmana alla kristna att teckna i varje fall någon digital prenumeration på någon av de kristna tidningarna, om man inte prenumererar på någon.

Har man god privatekonomi vill jag allvarligt utmana dig att prenumerera på i varje fall tre kristna tidningar, och gärna ge bort gåvoprenumerationer. Det sistnämnda är en bra möjlighet att stötta dem som har en svagare privatekonomi.

Detta är viktigt att den kristna pressrösten lever vidare, och de olika tidningarna behövs.

Gör slag i saken idag. Teckna prenumerationer och gåvoprenumerationer, nu!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399