Undervisning om sex och samlevnad

Ett av mina specialområden under drygt femtio år som predikant och pastor är ämnet Sex och samlevnad ur en biblisk-kristen synvinkel. Hade bibelstudier för ungdomar i Järfälla pingstförsamling i detta ämne på sjuttiotalet som mynnade ut i boken ”Ungdomar och kärleksproblem” som kom ut 1978, blev uppmärksammad i bland annat Expressen och Sveriges Radio, samt mycket debatterad i kristna pressen. Min undervisning var mycket praktisk, hur kan man finna Guds vägledning i valet av äktenskapspartner, hur förbereda sig för ett äktenskap, hur ska man bära sig åt för att vänta med sex tills man gift sig, vad är bibliska grunden för att sex hör till äktenskap, hur man ska hantera sexuella frestelser, både för singlar, par i sällskap, och gifta, hur bygga trohet och långsiktighet i en kärleksrelation m.m. Som pastor har jag sedan lyft dessa frågor i en predikan en gång per år, för att främja öppenhet och samtal i församlingen kring dessa frågor.

Hade nu en predikan i ämnet i Folkungakyrkan 5 november.

Det verkar som att det har blivit mycket tystnad i dessa frågor i många församlingar, och en praktisk lärjungaformande undervisning saknas ofta. Erbjuder mig gärna att göra församlingsbesök om man önskar undervisning kring dessa frågor med Bibeln som utgångspunkt. Jag behöver ett arvode på 0 kronor så det är inte särskilt dyrt. Tipsa gärna pastorer och församlingsledningar om detta erbjudande. Min tid är begränsad men lite finns utrymme att boka in under nästa år.

Nedan omslaget till min bok Ungdomar och kärleksproblem, på omslagsbilden är det Kjell Sjöbergs son Samuel och hans fru Pia-Maria. Fotografen är Håkan Flank, tecknaren är Jimmy Bock. Alla dessa hörde till ungdomarna i Järfälla pingstförsamling.

Klicka på ikonerna nedan ser ni bilderna

IMG_3658 IMG_3659


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Ulrika4

    När jag lyssnar till Sven Reichmanns undeervisning känner jag mej respekterad för att vara den jag är OCH respekterad för att vara en människa som kan formas genom livet med Gud. Lite längre ned i den här länken finns den himmelska undervisningserien ”Evangelium för ensamma” och man kommer via länken även till andra teman av Sven.

    https://uttrycket.se/node/6/1953