Predikan på söndag om sex och samlevnad

Befinner mig just nu i Bergen Norge och hjälper till med att ta hand om härliga barnbarn. Flyger hem till Stockholm på lördag.

På söndag kommer jag att predika klockan 11.00 i Folkungakyrkan på Södermalm. Kommer även att ha med mig mina böcker för signering. Kommer att tala om en kristen äktenskapssyn och en kristen syn på sex och samlevnad. Har gjort upp med nye pastorn i Folkungakyrkan, Martin Tebus, om ämnet. Frågor jag kommer att beröra är: Hur finner jag Guds vilja angående äktenskap? Hur och varför vänta med sex tills man gift sig? Hur långsiktigt bevara troheten i ett äktenskap? Hur långsiktigt bevara passionen i ett äktenskap? Hur leva i sexuell renhet, både som gift och som ogift? Hur ska man se på sambo ur kristen synvinkel? Hur gör jag när jag lockas av nätporr? Det är exempel på frågor som jag kommer att beröra. Man hinner inte allt på en 30-minuters predikan, men ska försöka ta upp en del centrala frågor. Samkönade relationer kanske jag också snuddar vid.

Efter ett helt liv som pastor i Stockholm har jag samlat på mig många erfarenheter kring dessa frågor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399