Kort kommentar om Israel och Hamas

Ett fasansfullt angrepp mot Israel senaste dagarna.

Man bör komma ihåg att den Hamas-regim som styr på Gazaremsan är en fascistisk islamistisk terrorregim. Minsta lilla opposition bland egna befolkningen kan straffas med döden omedelbart. Några allmänna val har inte hållits efter 2005 då befolkningen röstade fram Hamas, ett gigantiskt misstag av den palestinska befolkningen.

En orealistisk förhoppning är att en mer sansad och demokratisk regim tar över på Gazaremsan istället för Hamas.  Hamas har en ideologi som påminner om Hitlertyskland, som tur är har de inte samma ekonomiska och militära resurser som Hitler hade.

Det palestinska folket skulle gynnas väldigt mycket av att det var en demokratisk och civiliserad regim som styrde på Gazaremsan och som arbetade för ekonomiskt samarbete med Israel istället för att skicka raketer mot dem. Det är nog inte någon som tvivlar på att Israel skulle välkomna en sådan politisk helomvändning på Gazaremsan.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399