Segerrapporter från Lidköping

Här följer en hälsning från Lidköping och Sparbanken Sport-arenan, där det denna helg pågår en allkristen kampanj.

Sebastian Stakset och hans organisation Heart of Evangelism ordnar tillsammans med ett 30-tal församlingar en kampanj. Det är församlingar från Lidköping och närområdet häromkring på Västgötaslätten. Jag är ju engagerad i styrelsen för Sebastians organisation och är därför inblandad i dessa kampanjer.

Det verkar som om profetior om genombrott om att vi kan samla mycket folk igen, efter pandemin, börjar uppfyllas. Nog var det bortåt 2000 personer som kom till arenan ikväll, kanske ännu fler, första kvällen. En trolig prognos är att det blir betydligt fler i morgon kväll, mycket folk för en så pass liten stad som Lidköping. När Sebastian Stakset bjöd in till frälsning var det säkerligen någonstans kring 60-80 personer som kom fram. Inbjudan var specifikt riktat till frälsningssökande, så det var inte en massa kristna som kom fram som behövde förnyelse eller liknande. Jag var själv med och bad för 7-8 tonårsgrabbar från Lidköping som knappast varit i en kyrka tidigare.

En bild från kvällens möte när Sebastian predikar. Fotot taget av företrädare för Pingstkyrkan Lidköping. Sebastian höll en evangelistisk och enkel predikan, och utgick från bibeltexterna om hur Mose reste kopparormen i öknen för att rädda livet på dem som blivit ormbitna. Sebastian berättade om hur han blivit ormbiten av syndens bojor och hur Jesus har förvandlat hans liv. Han berättade om korsets kraft och innebörd. Mycket bra förkunnelse som berörde.

Flavia Perez, som Sebastianockså har sina rötter i den kriminella gängmiljön i Stockholm, och med rötter i Kartellen-nätverket höll en inspirerad predikan-vittnesbörd. Berättade om sin omvändelse och frälsning och hur Jesus har förvandlat hennes liv. Hon var den förste i Kartellen-nätverket som blev kristen, före Stakset. Bilden nedan visar Flavia när hon talar, fotots källa Pingstkyrkan Lidköping. Flavia leder tillsammans med sin man Leo, Heart of Evangelisms center i Stockholm.

Flavia

 

Konferencierer för kvällen var Betz Assefa, också ganska nyfrälst från kriminella miljön och Kartellen-nätverket, och Bosse Ahlvin som jobbar inom Heart of Evangelism, erfaren pastor med missbrukarbakgrund som hjälpt bland annat Sebastian som nyfrälst, och varit som en andlig far för en del av de nyfrälsta. Fantastiskt att se Betz stå och leda ett kristet möte med flera tusen personer, och han har själv bara varit kristen i 3-4 år.

Upplägget är väl så långt man kan komma från traditionella kristna konferenser. Sebastian började med några hip-hop-låtar, Mamma förlåt och en låt om alla som dött i hans närhet. Det märktes att ungdomar från Lidköping som inte brukar gå i någon kyrka gillade konceptet.  Flavia berättade sitt vittnesbörd och därefter kom Sebastians predikan. Ett vanligt lovsångsteam under Kenneths ledning trädde fram först i samband med förbön för alla som kom fram efter frälsningsinbjudan.

Och min analys. Längre tillbaka i tiden ägnade vi oss åt breda evangelisationskampanjer i svensk kristenhet. Det var framförallt Missionsförbundets evangelister med Bertil Paulsson, Åke Joelsson och John Hedlund i spetsen. Senaste 45-50 åren har vi främst ägnat oss åt interna och ganska introverta förnyelsekonferenser. Vi har därför inte haft någon växande kristenhet i Sverige senaste 45-50 åren, med undantag för immigrantkyrkorna.

Upplever att vi nu står inför ett paradigmskifte. Kampanjerna vi har haft nu i Eskilstuna och Lidköping kommer att inspirera till en mer trosfylld kristenhet som mer kommer att ägna sig åt att sprida evangeliet och nå långt utanför kyrkväggarna, inte bara med sociala aktiviteter utan också med förkunnelse av evangeliet, vilket görs vid dessa kampanjer. Ett liknande utåtriktat event kommer att bli i Örebro under senare delen av maj.

Och vi som hör till kategorin gamla kristna, vi blir mycket mer uppbyggda av att vara engagerade i möten där det kommer med många som inte är kristna, och där man ser många svara ja på inbjudan att ta emot Jesus. Det inspirerar mer än 100 bibelstudier till över Romarbrevet, eller senaste utläggningarna i något kristet trendämne.

Kampanjerna blir en engångshändelse men kan sätta igång ett skeende både av samarbete mellan kyrkor och att skapa en mer utåtriktad och trosinspirerad miljö i församlingarna som gör det lättare att nå nya människor och skapa en miljö där människor kommer till tro. Vad jag kan förstå av kampanjen i Eskilstuna i början på året, har skeendet fortsatt efter kampanjen. Det var bland annat ett större dop hos Pingstkyrkan i Eskilstuna förra söndagen.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://ᴡᴡᴡ.21sexy.pw markusholmbom

    Tack för rapporten. Jag tror och hoppas också att detta kommer inspirera fler etablerade kristna individer och församlingar framöver!