Segerhälsningar från Eskilstuna

Under fredagskvällen var första kampanjmötet i Eskilstuna i ”Hopp för Sverige”. Arenan rymmer 4000 personer och denna första kväll, en fredagskväll är min bedömning att det var i varje fall 2500 personer i lokalen. Jag skulle tro att det blir betydligt fler lördag kväll, kanske fullsatt. Det som imponerade mest var, att enligt min bedömning att det det väldigt många vanliga tonåringar från Eskilstuna som kom med. Inte bara en massa kyrkfolk som det tyvärr kan vara på de flesta kristna konferenser och kampanjer.

Första delen av kvällen var inte alls upplagt som en gudstjänst. Den var en hip-hop-konsert där det varvades mellan videos med Sebastian och live-låtar med Sebastian. Betz vittnesbörd lades in mellan låtarna. Sedan började Sebastians predikan. Första delen var mest i föredragsform, berättade om erfarenheterna från hans gamla liv, traumat med psykisk ohälsa, otrygghet, hopplöshet, självmordsförsök, drogmissbruk och mordförsök.

Sedan ökade tempot i predikan. Sebastian började tala om sin frälsning. Om att bli ett Guds barn. Om att Gud älskar oss. Det finns inte några hopplösa fall. Predikan avslutades i klassisk evangeliststil med inbjudan till frälsning och förbön. Det som då hände var unikt. Tonåringarna strömmade fram. Jag tror att det var över 100 stycken som gensvarade på frälsningsinbjudan. Lång tid ägnades åt förbön för dem som kom fram, tid gavs för att skriva kontaktkort, och de fick biblar och en bok med sig hem. Församlingarna i Eskilstuna har genomfört en intensiv planering för att kunna följa upp dessa, med en rad aktiviteter som de kan bjudas in till närmaste veckan. Kan man klara av att slussa in alla dessa ungdomar i församlingarna så innebär det ett andligt genombrott i Eskilstuna.

Jag har väldigt svårt för att gråta. Jag minns inte när jag grät senast. När jag såg tonåringarna strömma fram i stora skaror på Sebastians frälsningsinbjudan, då grät jag. Jag tror inte att jag under hela mitt 68-åriga kristna liv har upplevt något liknande.

I samband med förbönen blev det mer något som liknade en gudstjänst. Josefina Gniste med team ledde de nyfrälsta och hela församlingen i en rad lovsånger och det var härligt att se de som fick förbön för frälsning lyfta sina händer och haka på i lovsångerna.

Detta var bara första kvällen. Kampanjen håller på fram till söndag eftermiddag. Jag kan tyvärr inte vara med mer, då jag har åtaganden i Stockholm under helgen.

Det som nu händer i Eskilstuna kan skapa tro för hela svenska kristenheten. Att det går att bjuda in många till kyrkan. Att det är möjligt att få med många tonåringar till kyrkan. Och att det är möjligt att se många komma till tro. Det blir mycket spännande att följa sammanfattningen och utvärderingen från denna helg i Eskilstuna.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399