Lördag kväll – dagboksanteckningar från Swärds horisont

Lördag kväll. Hemma igen efter några intensiva dagar. Det har varit ett långt styrelsemöte för Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism. Det har dessutom varit årsmöte för samma organisation. Det har varit mitt sista styrelsemöte för Svenska Evangeliska Alliansen och årsmöte för Svenska Evangeliska Alliansen där jag avgick som ordförande efter nio år och ett antal ytterligare år i styrelsen. Mötena har varit på zoom, och några live-möten med vissa deltagare på zoom. Jag höll till hela fredagen och lördagen både för live-möten och zoom-möten, i vår nya anläggning i Östervåla, fem mil nordväst om Uppsala. Där öppnar nu vårt hem för yngre kvinnor som behöver en radikal nystart i livet. Kommande månadsskifte kommer de första tjejerna att flytta in. En imponerande anläggning med tre större byggnader, och där det har pågått ett intensivt renoveringsarbete under flera månader.

Det är äkta kristendom att bry oss om de mest utsatta och sårbara i vårt samhälle. Barmhärtighetens hus, som anläggningen i Östervåla kommer att heta, är ett praktiskt uttryck för en levande och kärleksfull kristendom. Vi har rekryterat en utmärkt föreståndare för Barmhärtighetens hus, Kari Borgsö från Uppsala.

Jag kommer fortsätta att backa upp Svenska Evangeliska Alliansen, även om jag inte kommer att sitta kvar i styrelsen. Ett viktigt organ i Sverige för kristen enhet och att vårda om den evangeliska tron.

Styrelsemötet för Heart of Evangelism var som vanligt spännande. Vi fattade unika beslut vid mötet som kommer att få genomslag. Tyvärr är jag förhindrad just nu att berätta om det, men det blir offentligt inom snar framtid.

Har haft oändligt antal styrelseuppdrag i svensk kristenhet sedan jag var i 20-årsåldern, Heart of Evangelism är det mest djärva och möjlighetstänkande och risktagande kristna satsning jag mött hittills i svenska kristenheten.

Och snart föds det fjärde barnbarnet på Ullevål i Oslo.

Det första jag gjorde när jag kommit hem från dessa fyra jättekristna möten, var att boka in en biljett på Leo Lekland i Bromma, jag och Gabriella 3,5 ska gå dit och leka i morgon eftermiddag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399