Hälsning från Norge och Bergen

Just nu befinner jag mig i Norge, inte för sportlov, men för att hjälpa yngste sonen med familj att flytta från Oslo till Bergen. Hans fru är från Bergen så det blir en naturlig flytt. Det innebär att vi nu har två barn med sina familjer i Bergen, och de bor bara 2 kilometer från varandra så det blir praktiskt för oss mor- och farföräldrar. Dessutom går det direktflyg mellan Stockholm och Bergen så det är enkelt att ta sig hit. Att åka bil mellan Stockholm och Bergen är dock ett enormt företag, för man måste bila över hela norska fjällvärlden. Det är vackert, men tidskrävande, och det är smala och kurviga vägar med mycket trafik.

Noterar att Dagen har gjort en stor nyhet av vår kris i Folkungakyrkan. Noterar att även Världen Idag och Sändaren har skrivit om saken. Vill inte kommentera frågan då det är en intern fråga. Men vill bara stryka under att Christer Roshamn är en gudabenådad evangelist, och kan denna kris leda till att Christer ännu mer kan fokusera på sin evangelistiska gåva så kommer något gott utav det. Jag har också ett starkt hjärta och fokus på att kyrkan ska vara öppen för omvärlden och nå nya människor, men saknar Christers förmåga till att faktiskt få folk att möta Jesus och nå fram till en avgörelse för Kristus. Tror att Gud på något sätt ska låta allt samverka till det bästa, både för Christer och för Folkungakyrkan.

Vi fortsätter vårt missionsarbete på Östermalm och hoppas på dialog med nya UMU-centret i Frälsningsarméns lokaler på Östermalm, och hoppas att det kan skapa öppningar för fortsatt evangelisation. Östermalmsborna är helt präglade av kulturkristendomen och att bevara Svenska kyrkans historiska arv. Överlåtelsen och andlig intensitet är dock inte på agendan för Östermalmsborna. För att kunna nå fram till folket på Östermalm är jag och hustrun numera engagerade i kyrkoråd och kyrkofullmäktige i Oscars församling och har lyckats få ett förtroende i den kontexten. 

Och så är min klassiska tes sedan många år tillbaka, ska vi få folkväckelse i Sverige då måste Svenska kyrkan vara med. Om alla frikyrkliga lämnar Svenska kyrkan försvåras detta. Svenska kyrkan har helt överlägsna kontaktytor mot svenska folket som frikyrkorna inte finns i närheten av.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • tommynilsson

    På 90- talet så gick jag faktiskt ur svenska kyrkan. Det var en kampanj då på att vi frikyrkliga skulle gå ur. Men jag gick faktiskt med nu precis innan kyrkovalet!