Det mest lästa blogginlägget på denna blogg

Tänkte att jag närmaste tiden skulle publicera de blogginlägg som blivit mest lästa på denna blogg.

Det här inlägget är nummer ett. Publicerades 25 september 2012 och hade rubriken ”Tre olika kristna inställningar till homosexualitet – argument för en evangelikal medelståndpunkt”.

Det är nödvändigt att de lokala pastorerna och församlingsledningarna får konkret vägledning och argument hur man i undervisning, förkunnelse och och i andlig vägledning ska tackla de brännande frågorna i vår tid. Frågan om homosexualitet är en sådan fråga. Jag tycker att det är ganska svagt hur vägledning fungerar från samfundsledningar och teologiska seminarierna i aktuella och kontroversiella frågor. Allra svagast och ledarlöst blir det när man säger att man inte har någon ståndpunkt, utan den frågan får avgöras av den lokala församlingen. Då har man abdikerat i att utöva ledarskap. Här har de teologiska seminarierna en viktig roll i att ge argument och biblisk argumentation för en tydlig hållning. Tycker det är alltför tyst från de hållen.

Men får man inte vägledning från annat håll kan man ju läsa på en blogg. Länkade texten är mina bedömningar och reflektioner, grundat på 40 års bibelstudier och erfarenheter av själavård och andlig vägledning i ämnet.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kjell

  2 Pet 2:7 Men han frälste den rättfärdige Lot, som svårt pinades av de gudlösa människornas lösaktiga vandel.
  (Petrus förstod också vad det handlade om)

 • PatrickOelund

  PeJohansson. Homosexualitet och HBTQ är inte en huvudfråga varken i Asien eller Ryssland. Jag har inte hört någon djupare kommentar om just Sodom och Gomorra men jag skulle tro att de håller sig till den gängse tron på att sexuell synd var det som fick Gud att döma Sodom.

 • kjell

  Vad är en huvudfråga, jag menar att huvudorsaken till att Gud utplånade Sodom var homosex, bland annat ser jag det på hur Lot hellre kunde lämna ut sina döttrar än att hans gäster blev utsatta för homosexuella handlingar när alla män i Sodom kom och krävde det, (Lot såg inte lika allvarligt på naturlig sex)
  1 Mos 19 4-5
  Men innan de hade gått till sängs kom männen i staden, männen i Sodom, och omringade huset, både unga och gamla, alla utan undantag. De ropade till Lot: ”Var är männen som kom till dig i kväll? Skicka ut dem till oss, vi skall ligga med dem.”
  Vad jag kan se är att alla män i den staden ställde upp som homosexuella dom har helt klart övat länge, och då är det inte så underligt om Gud tagit beslutet tidigare.

 • Pingback: Endast för kvinnor | Gunnels plats i rymden()