Mitt blogginlägg om homosexualitet

Jag skrev ett blogginlägg i september 2012 om homosexualitet. Eftersom den senaste debatten tangerar den frågan tyckte jag att det var lämpligt att lyfta fram denna bloggtext som bra redovisar min inställning i den frågan. Man hittar inlägget här.

Jag argumenterar där för en evangelikal medelväg. Det är ett av de mest lästa inläggen någonsin på denna blogg.

Istället för alla otydliga grumligheter som kommer från kristna ledare i dessa dagar lägger jag fram en tydlig och öppen linje som jag argumenterar för på ett konsekvent sätt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Robert Lindberg

  Det är sant! För att reda ut sin identitet och relationsproblem behövs oftast den helige Andens hjälp, kraft och ledning, annars är det i stort sätt omöjligt. Jag har också varit utan tv sedan ungefär ett år efter att vaknat upp ur min koma och undrat vad jag egentligen la min tid och fokus på. Saknar den inte alls. Jag tiitar via nätet på Times Square Churchs predikningar, http://www.tscnyc.org. En av få församlingar som jag tycker talar sanningen i kärlek utan att kompromissa. Jag kollade även i veckan från Södermalmskyrkan där de berättade om fredagens satsning i Globen, http://www.sodermalmskyrkan.se/harhant/full-kyrka-tv%C3%A5-dagar-efter-globen, det var glädjande att höra att många blivit frälsta och helade! Amen!

 • lars

  med vanliga små människor talar jag hellre privat om deras synder trycker dom och dom inte trivs med livet och jag kan hjälpa dom och dom finns i min umgängeskrets…..inte min stil precis att trycka biblen i huvet på folk min erfarenhet är att det till 99 % gör mer skada än nytta….men har svårt att hålla tyst när stora kristna herrar klafsar som elefanter på folk på grund av att dom menar sig vara rätttrogna..men nu ska jag sova och även strunta i bloggandet verkar som det är feber på väg

 • AlmaM

  Jo, det är mycket barn hela tiden, ett underbart liv, men sällan har jag tid här. Kul att du saknat mig. Tyvärr kan jag inte lova att titta in oftare-men jag kan göra ett försök=)

 • AlmaM

  Kära vännen Lars! Du är ett uppfriskande vårregn i en öken av fariséism!

 • S-E Sköld

  Till dem som ägnat sig åt ”mängdlära”, handlar det inte om huruvida homogruppen är stor eller liten. Det handlar om eviga själar, varav en enda själ är mera värd än hela Skapelsen och vé den som flyttar fyrljusen, så att en enda människa går förlorad p.g.a. det.
  Jak 3:1 ”Inte många av er må
  träda upp som lärare; ni bör
  veta, att vi skall få en dess
  strängare dom”.

 • Micael Gustavsson

  Jo, men när Jesus talade till fariséerna så höll han inte brandtal om hur usel romarnasbavgudadyrkan var. Det betyder inte att han accepterade hedendomen, eller ägnade sig åt ”mängdlära”.

 • SefastTronde

  Nu tror jag nog vi skall vara lite mer rättvisa här vad gäller modereringen. I sämsta fall kan det tolkas som viss mannamån.

  Det har börjat bli så många kommentarer som varken håller sig till ämnet eller ens relaterar på ett fruktbart sätt som släpps igenom utan den minsta anmärkning. Det tenderar ibland till rena familjesidan i fråga om personliga hälsningar. Även om herr Sköld nu gjort en egen tolkning av brukad analogi diskuterar han ändå i anknytning till ämnet.

  Du får ursäkta mitt påpekande här. Hade hellre gjort det per mail.
  Vänligen / Sefast Tronde

 • Birgit Hedström

  Hej Sefast! Tänkte bara tala om att jag blivit medveten om att jag i alla fall skrivit för mycket personliga sido-hälsningar, och sådana kommentarer har jag nu gått in för att dra ner på.

  Allt gott! Birgit

 • Ulrika

  Utan Gud som den tredje tråden blir alla relationer mer av en slags chansning?

  Pred 4:12

  ”Där den ensamme blir övervunnen, kan två stå emot. Och en tredubbelt tvinnad tråd brister inte så lätt.”

 • Ulrika

  Ta det som det kommer…inte ens den här bloggen är frälsningsgrundande….Dock har jag börjat fundera över ordet som säger att den som överger sin familj är värre än en icke-troende. Därmed försöker jag, liksom säkert du, hålla mig borta från datorn när jag har familjen.

 • PatrickOelund

  Ulrika, jag förstår vad du säger och håller med dig men eftersom denna synd är det som samhället hela tiden talar om och vill höra vår synpunkt (ibland inte höra utan mer pracka på oss sina synpunkter). Då blir ju stolthet, girighet och andra synder något som får stå i skymundan även om de också är farliga synder.

  Var välsignad

 • Ulrika

  Jo, men det blir lite som att berätta för riksbanken vad Bibeln säger om pengar, hur lönt är det, ens rätt ur ett frälsningsperspektiv?

 • Erik

  Säkert en korkad kommentar i detta sammanhang, men ändå. Om vi tar steget bak lite och betänker vad saken gäller. Gud, alltings skapare och ursprung, som har all makt och som ändå beskrivs med de vackra orden att han är kärlek. Varför skulle denna stora och vördnadsbjudande Gud som har hela universum/alla universums i sin hand bli så illa berörd av att två personer som delar samma biologiska kön älskar varandra att han dömer ur det som fel. Vad är grejen, samma kärlek, samma ömhet närhet och sexualitet som heterosexuella, men med skillnaden att man delar samma kön. Att göra kön till en sådan essentiell egenskap är som jag ser det samma utgångspunkt som leder till exempelvis motstånd mot kvinnliga präster. Samma kön med liknande fysiologi, men vad är grejen med det?

 • AlmaM

  =)