21.000 bloggbesök och stark uppmuntran från Alfred Nygren, Guds egen trubadur och speleman

Senaste veckan har det varit 21.000 besök på denna blogg, så intresset har varit stort. Jag har nu skrivit tre långa blogginlägg för att försöka förklara vad jag menar och förklara mina frågor, och jag kommer nog inte så mycket längre i denna debatt.

Ser fram emot ledardagar för New Wine nästa vecka. Den dynamiske profeten och lovsångsledaren Alfred Nygren från Vargön, (som jag planerade en turné med men den har blivit uppskjuten på grund av att jag ansågs vara för ung och omogen – jag förstår den invändningen) har tagit initiativ till en form av profetisk löpning under dessa dagar. Jag är väldigt rörd över förtroendet att få leda en av löpningsgrupperna, en grupp som enligt Alfred ”har ett förflutet inom löpningen långt tillbaks i tiden men som nu mer njuter av naturen än springer”. Han har verkligen en unik gåva att uppmuntra denna Alfred. Jag känner mig väldigt inspirerad över denna utmaning och möjlighet och hoppas att många kristna ledare ska springa med mig. Jag garanterar att vi ska hålla högre tempo än 2 timmar per mil.

Halmstadspastorn Per Eive Berntsson har fått förtroendet att leda en löpargrupp ”för dig som är lite rastlös i din person och som hellre springer korta sträckor ohyggligt snabbt än maler på i ett mer sansat tempo”.

Eftersom jag och Stockholmspastorn Andrew Thompson ska springa har den unikt kärleksfulle Alfred också ordnat med sjukvårdare kring den korta slingan. Brödernas kärlek och omsorg bär en verkligen genom livets mörka dalar och förkastelsedyns skymning.

Motalapastorn Christer Roshamn kommer att leda löpargruppen för den seriöse löparen. Christer kommer att ”köra skiten ur oss” över 10 km. Christer springer väl 10 km i 40-minuterstempo.

Den som inte alls vill springa har möjligheten att få lyssna till pastor emeritus f.d. Kjell Axel Johansson som kommer ha ett seminarie över temat ”nog faller äpplen, men pajen blir god” Ett seminarie om hur vi hanterar misslyckanden och vänder det till något positivt. 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Leokvast

  Har du drabbats av värmeslag så rekommenderas en kontakt med sjukvården. Se dock upp med de köttätande bakterierna som nu gjort sitt intåg i de norra stadsdelarna. 😉

 • ps23enkristen

  He he det var skoj och visade på vördnad och sporrade på en och samma gång ,och fyllt av mildhet och Kärlek och god omsorg och gemmenskap också …Gud välsigne dig och Guds frid med Gud som Gud vill och för allt..1kor 13 Kärleken förgår aldrig…

 • Ulrika

  ”Ett seminarie om hur vi hanterar misslyckanden och vänder det till något positivt. ”

  Petrus misslyckades katastrofalt när människor frågade honom om han kände Jesus. I sin rädsla sade Petrus nej. Senare fick Petrus frågorna direkt från Herren själv ”Älskar du mig”? ”Har du mig kär”? Och Petrus fick vända sitt misslyckande till det sanna positiva, omvändelsen till Jesus.

  Den där processen känner jag väl igen, likt Petrus fruktade jag Fadern och hade mina ceremonier men att få säga till Jesus att jag älskar Honom är en gåva att be om.
  Seminariet torde handla om bön och omvändelse.

 • Ulrika

  NP blev synad utan o innan, inte minst av människor utanför sitt samfund, medan andra nätverkar över samfundsgränserna på ett sådant sätt att frågan egentligen inte kan ha haft någon betydelse.

 • Birgit Hedström

  Stefan, Stefan! 😉 nu börjar man ju smått undra vad som du (nu då…) drabbats av för åkomma…;D. Alltså; är det den berömda Lappsjukan som (lite försenat visserligen) slagit till efter att du vistats en lite längre tid uppe i norr och fått i dig en rejäl dos av Västerbottens friska luft? Det kanske blev nån typ av överslag för dig nu när du ska återanpassa dig till storstans hektiska liv med alla dess föroreningar? Ditt stackars hjärnkontor blev kanske lite väl pressat att få till det med anpassningen på ett lite mer civiliserat och funktionellt sätt? Och dessutom den numera berömda Alfred Nygren från Vargön, så han är nu i farten igen…
  Tur att du har en klok hustru som får hålla lite koll på dig Stefan ;).

  Birgit

 • Ulrika

  Sitter o tittar på meningen ”köra skiten ur oss” och tror knappt att det är sant det jag ser o läser. Att ingen annan reagerar på det…vad beror det på….jag blir både ledsen och förvånad. Skulle någon av lärjungarna ens kommit på tanken att säga så. Ovärdigt tal, i synnerhet från ledare.

  Till dig som är ny läsare här på bloggen vill jag berätta att det finns kristna som söker det värdiga livet mot helgelse. Tro inte att denna blogg visar på sanningen utan sök vidare och be Gud om ledning till andra kristna.

 • Birgit Hedström

  Jag håller med dig Ulrika, detta uttryck var inte något lämpligt alls att säga som kristen!

  Birgit

 • Ulrika