Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulrika

  Bra text, helt okej sångröst, ärligheten ser bara Gud, behov av lektioner i Cello finns, retoriken i inlägget ogillas. Jag hade dessutom gärna sett människans ansikte, ögonen och vad de speglar.

 • Ulrika

  Låtskrivaren kan väl få hänga på när vi ändå är i gång.

  http://www.youtube.com/watch?v=Nict-456LfI

 • Ulrika

  Och för dig som gillar med bilder och bibelord.

  http://www.youtube.com/watch?v=RWjyLhjfuNc

 • bo_lonegren

  Är det här Elims nya satsning? 😉

 • Ulrika

  Av vilken anledning frågar du så?

 • bo_lonegren

  Det kallas humor. Inget att hänga upp sig på.

 • Ulrika

  Nu måste du hjälpa mig. Vad är det som är humor i detta?

 • bo_lonegren

  Ja du, humoristiska saker är inte lätta att förklara. Avsikten var enbart att ge en lättsam kommentar på vad jag uppfattade som ett lättsamt inlägg av Stefan. Men nu tycker jag att vi lägger det här åt sidan och går vidare.

 • Ulrika

  Det tycker inte jag. Antingen är det som du säger ett ”lättsamt inlägg” och då blir jag verkligen upprörd då det handlar om en människa som på sitt sätt lovsjunger Gud. Skulle det vara så att sångaren skämtar är det inte ett dugg mindre allvarligt. Fattar du att en del av tron är att Ära Gud och att ta på allvar när människor gör det? Falskt utåt kan vara sant inuti.

  Om detta är humor från Swärd hädar han. Man kan verkligen undra vad han menar med ”Det här är grym lovsångssmörjelse” som han skriver på Twitter intill. Han får gärna svara på det.

  Jag är uppriktigt ledsen och tror att Herren inte heller är glad, såvida inte sångaren menar vad han sjunger, då bryr sig inte Herren om vad vi tycker utan lyssnar till sångaren, Tack o Lov!

 • Hannu Ruokola

  Vad är det för något? Dumheter på ren svenska! Det finns bra lovsjungande kristen musik och i många fall utanför Sverige, som t.ex. slå på youtube bebralala eller martolo100 eller skorpion201965 eller Benny Hoirnas kanal. Mycket fint är även Tabernakelkören från USA.
  Rekommenderas varmast!

 • Ulrika

  Fast vi vet ju inte om denne sångare är uppriktig eller inte. Frågan varför Stefan väljer att göra en sådan här grej hänger i luften och jag befarar att den liksom mycket annat kommer att fortsätta göra det. Är det en på något sätt skadad människa som spelar på instrumetet med sitt ärliga hjärta ? ja, jag vet inte och kommer nog som sagt förmodligen inte heller att få veta det.

  Det är vid sådana här omotiverade utspel som ordet laglösa kommer upp i mitt huvud.

 • Stefan Swärd

  Ulrika,
  Jag har nu suttit en vecka och skrivit gravallvarliga blogginlägg med gravallvarliga bloggkommentarer. Jag tycker att man måste kunna växla mellan skämt och allvar på en blogg.
  Och jag tycker också att man kan skoja om det vi sysslar med i kristna sammanhang utan att det ska kallas för hädelse.
  Men det kan man ha olika uppfattningar om.
  hälsningar
  Stefan Swärd

 • Ulrika

  Som vanligt fattar jag inte all engelska men jag tror att jag törs släppa den:

  https://www.youtube.com/watch?v=wb_M4iZw6ns

 • Ulrika

  Känner du mannen i klippet?
  Är det ett skämt för honom?

 • Ulrika

  I Twitter intill skriver du Stefan:” Den här veckan har jag kallats för hädare”

  Om det kommer från min kommentar intill där jag skriver:” Om detta är humor från Swärd hädar han. Man kan verkligen undra vad han menar med ”Det här är grym lovsångssmörjelse” som han skriver på Twitterintill. Han får gärna svara på det.”
  Slutcitat

  I ställef för att svara och stå för det du gör går du ut på twitter och säger att du kallas för hädare innan ens ett svar från dig på min relevanta fråga kommit.

 • Ulrika

  Intill min arbetsplats ligger det ett dagcenter. Jag vet inte riktigt vad det är men när de besöker mig därifrån är de så fullt naturliga, avskalade, fulla av barnaskap och närvarande på något sätt. Musikern i Stefans klipp skulle kunna vara en av dem. Och det skulle inte förvåna mig om det är dessa mina minsta som kommer att vara först när det är dags.

  http://www.youtube.com/watch?v=yGVyGB9NA-I

 • Birgit Hedström

  Tack Ulrika för dessa båda länkar!

  Birgit

 • Ulrika

  Psss….jag smyggillar som gäst…om någon undrar…..aldrig dissar jag någon utan om jag inte gillar så säger jag till. Fast det kanske redan har gått fram?

 • Stefan Swärd

  Ulrika,
  jag tycker man bör vara mycket försiktig med ordet häda.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Ulrika

  Stefan,
  jag tycker att man ska vara mycket försiktigt med att skämta om när någon ärar Gud

  hälsn
  Ulrika

 • Uffe L.

  Nu handlar ju inte lovsång om hur den låter utan om hjärtats inställning.

 • Ulrika

  TACK!

 • Ulrika

  Tillägg: Den Smorde, Gud, smörjer oss, inte människors lovsång. Ordet lovsångssmörjelse är nyspråk utan verklighetsförankring och ett utnyttjande av ett av Guds Namn.

 • Hannu Ruokola

  Jag tycker, att det är typiskt karismatiskt frikyrkligt att resonera som du gör, om jag har fattat det rätt. Menar du, att man ska spela och sjunga utan att det ska låta bra? Jag tror inte alls att all sorts svammel ska släppas fram och sen säga, att det kvittar, musiken och sången är sekundärt eftersom allt beror på ens hjärtas inställning.
  Det är inte underligt, att den moderna kristna musiken låter fullständigt bedrövligt i kyrkorna i många fall. Och impulserna tas från USA nästan uteslutande.
  Sångböckerna samlar damm i många frikyrkor i Sverige. Den kulturella utarmningen är kolossal i svenska frikyrkor. När texterna utarmas och musiken blir bara jazz, hipp-hopp och annat amerikanskt, har frikyrkorna fjärmat ordentligt från sina rötter, SVENSK folkväckelse med predikan i centrum och innehållsrika sånger med många verser, som förstärkt predikan.

 • Birgit Hedström

  Hej Hannu! Det som Uffe L skriver om att lovsång handlar om hjärtats inställning, det håller jag också med om. Det säger ju inte emot att lovsång också kan låta vackert. Men det är absolut inte ett ” måste” att det måste låta musikaliskt vackert, eftersom Gud ser till hjärtat! Man kan sjunga och spela vackert utan att hjärtat för den delen är med och utan att man uttrycker kärlek och vördnad till Gud själv, och då tror inte jag att Gud känner sig upphöjd för det. Samtidigt kan någon som inte knappt kan träffa en ton rätt, lovsjunga Herren från djupet av sitt hjärta och sången når absolut Guds hjärta och välsignar och gläder Honom. Precis som syftet borde vara med all lovsång. Gud är värd våra hjärtans lovsånger, det är till Honom vi sjunger. Men som sagt: det viktigaste är hjärtats kärleksuttryck i vår lovsång!! Och om någon fått en musikalisk gåva och ger den i tjänsten för att ära HONOM är det underbart. Så är det även underbart den som inte fått en musikalisk gåva på det sättet, när den personen uttrycker sitt hjärtas lovsång i kärlek till HONOM!!

  Mvh/ Birgit

 • Hannu Ruokola

  Det är precis som jag menar, att en del av frikyrkligheten släpper ut vad som helst i musiken, eftersom ”hjärtat” räknas och inte musiken och sången! Det går inte samtala seriöst om detta med er, som har så ”liberal” syn i denna fråga.
  Hur kan ni, som förfäktar denna syn, VETA när lovsången är ”äkta” och godkänt och när den inte är?? Svaret är i sanningens namn: ”Vi vet inte”. Konsekvensen blir, att all musik är kan vara ”andligen” bra, eftersom vi inte kan veta något om musiken är bra eller inte.
  Vad jag kan förstå pga den spiritualism, som finns i den karismatiska kristenheten, man sätter mot varandra ”anden och bokstaven”. En sann andlighet enligt karismatikerna, är det spontana, oförberdda. Logiskt nog gäller det samma i musiken. Musiken, som övas och tränas, är ingenting för karismatikerna av det moderna snittet, där den amerikanska lovsången tagit överhanden.
  Ni, som förfäktar denna syn, har satt sig på höga hästar och föraktar bl.a. Pappa Bach och Mendelssohn och många kristna européers syn på musiken. Där man sannerligen övar sin musik SOLI DEO GLORIA!
  Såsom liberalteologin härjar i frikyrkorna, så förflackas även den kristna musiken till relativt tyckeri, där man ”känner anden”.

 • Birgit Hedström

  Hannu, tror inte riktigt att du förstod det jag menade. Jag pratar inte om relativt tyckeri där man känner Anden, jag pratar om grunden i all lovsång, hjärtats kärleksuttryck till Herren, att där kan vi alla vara med. Jag har naturligtvis inget emot musik som övas och tränas när det handlar om offentliga möten och så. Det var inte detta min kommentar handlade om.

  Med vänlig hälsning/ Birgit

 • Hannu Ruokola

  Tack för klargörandet!
  Med vänlig hälsning Hannu

 • kennyh_widen

  När jag sjunger med i psalmerna i kyrkan låter de ungefär likadant