Måndag mitt på dan

Känner mig faktiskt riktigt nöjd med predikan i Elimkyrkan i går. Den handlade om Jesus, och att han är verksam här och nu, i oss, ibland oss och genom oss. Han är vår herde och är ständigt med oss. Det går att lyssna på predikan genom att gå in på www.elimkyrkan.org och klicka till höger nedladdningar, och predikan 2011-05-29. Ge gärna feedback här på bloggen. Notera gärna att Elimkyrkan håller nu på att göra en helt ny hemsida, ha överseende med att den nuvarande är antik. Det blir ljusare tider bortom hörnet.

Som bloggare och debattör är man ju i konstant blåsväder och får ständigt känna av en massa kritik. Ibland är det riktigt kul att få en uppmuntran. En svenskamerikan som bott i USA i många år är tillfälligt i Sverige och besökte Elimkyrkan i går. Han sade att jag som predikant är lik CG Hjelm, han åsyftade humor, originalitet och att vara okonventionell. Jag kände mig riktigt smickrad av jämförelsen. CG Hjelm var ju en av Sveriges ledande pastorer, predikanter och författare under 1930-60-talet och var bl.a. pastor i Södermalmskyrkan en period. Mycket originell och slagfärdig, mycket humor i förkunnelsen som gjorde honom till en uppskattad konferens- och folktalare.

Räknar med att nästa blogginlägg blir en fortsättning på ”Frikyrka – i fritt fall?” som jag började skriva om 6 maj. Här är länken till tidigare inlägget.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Lundqvist86

    Kan inte komma åt elimkyrkan.org står att man inte har tillräckliga rättigheter

  • Nils

    Har lyssnat på Stefan Swärds predikan om Jesus, och det är inte första gången jag laddar ner och lyssnar. Fastnar alltid för Swärds predikningar och tycker det är bra, vanligtvis enkla okomplicerade predikningar men med stort djup och innehåll. CG Hjelm har jag aldrig hört predika, möjligen läst någon skrift av honom. Om vad som sägs om honom stämmer så kan jag förstå att Swärd kan likna honom. Lyssnade även på föregående predikan på Elimkyrkans hemsida om övernaturligt liv och kraft som också var mycket bra och innehållsrikt.