Glimtar från Cyberspace

När man rör sig i cyberspace kan man bli citerad och kommenterad lite överallt, utan att man ens vet om det. Därför går jag med jämna mellanrum in och googlar på mitt eget namn för att se vad som skrivs här och där. Noterar att en brittisk ateistblogg som heter Daily Atheist ger en eloge för min artikel i Expressen häromåret tillsammans med Christer Sturmark där vi hackar på kulturrelativismen, de skriver:

In Sweden, Christer Sturmark of the Humanisterna organisation actually joined forces with an Evangelical called Stefan Swärd. Together they wrote a piece in the Expressen paper against cultural relativism in February, stating among other things that cultural relativism undermines the Human Rights. That’s a very good move.

Tackar, det är ju inte varje dag man får beröm från ateistiska skrifter. Jag konstaterar också att tidningen Dagens tidigare webredaktör Emanuel Karlsten, som nu jobbar på Expressen, gnäller på mig på www.expressen.se, han skriver om min oförmåga att begripa fördelarna med twitter,

Bloggaren Stefan Swärd postade nyligen en post: ”Kan någon förklara för mig varför man ska Twittra?”. Jag har träffat Stefan förut och vi har diskuterat det där. Det räckte tydligen inte. Och jag tror inte det räcker nu heller. Ställer man sig bredvid med skepsis blir det svårt att förstå.

Jag har som praxis att ge igen när Emanuel klagar på mig. Inga kaxiga fjunisar på Expressen ska få ta mig i örat och läxa upp mig för Twitter-kompetensen, då ryker bergspredikan och vända andra kinden till. Så mr Karlsten får nog räkna med en rejäl känga framöver.

Och ibland blir man anklagad för att vara fundamentalist och i nästa stund för liberal. Så är det hela tiden. Noterar att bloggen Gudstro i Sverige skriver att jag stöttar min kompis Gardell och tystar ned dem som står för Bibelns sanning som Holger Nilsson. Den ledande katoliken och bloggaren Bengt Malmgren på sin Bengts blogg ger sitt stöd till min artikel i Världen idag om äktenskapet, och refererar till vårt samtal under Jesusmanifestationen, och uttrycker uppskattning för min syn på äktenskap, en helt annan tongång än hos bloggen Gudstro i Sverige.

Ja, det var några glimtar från Cyberspace.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Det är som vanligt i ett familjeliv….

  Man är visserligen huvudet, men man får invektiv från tonåringar & fjunisar om att man ingenting fattar…- man är pinsam.

  Man får trösta sig med att utvecklingskurvan för de uppväxande är till att börja med ett leende igenkännande, sedan ett innerligt klängande, därefter hjälte när skollivet ska börja, sedan övergår det i att man successivt blir pinsam.

  Nästa steg är att man typ ”fattar nada”, -trög, -jobbig, ”säg absolut ingenting bland mina kompisar”.

  Nästa steg är att man trots allt kan vara bra att ha, -körkort, -plånbok & mobiltelefonräkning behöver slussas igenom.

  Sen vaknar ungdomen över att ”gubben kanske är värd att fråga”.
  Därefter ”man kan ju diskutera projekten med gubben åtminstone för att bolla lite idéer”.

  Sedan dyker det upp andra människor som på nått konstigt sätt påstår att ynglingen verkligen återspeglar ens åsikter – ”tänk han är ju en kopia” – och man ruskar förvånat att ens värderingar tydligen landat någonstans ?

  Nästa fas är när den brådmogne mannen reflekterar över – ”jo gubben har ju nått vettigt att säga”, vi rådfrågar honom (och då är dom tydligen två – eller så var det den andra hälften som puschade att han skulle fråga sin pappa).

  I en senare fas har mognaden övergått till att ”vilken kunskapsbank han besitter farsan – varför har jag inte sugit upp detta tidigare ?”

  Tjaaa betygen varierar med årsringar… om inte annat.

  Tydligen var man huvudet hela tiden, men det fanns alltid en kopplad hals, & när den vred sig följde huvudet med. Ibland undrar jag om inte förståndet är placerat där också – åtminstone får ”hon” det alltid att framstå så (trots mina tappra försök till invändningar).

  Lev väl Stefan – vi delar din erfarenhet på andra plan som har liknande fenomen, vilket gör att man åtminstone lyfter på ögonbrynen…
  – längre upp är det kalhygge som inte lyfter sig – däremot är det intellektuellt inte ett kalhygge. :-)

 • http://erevna.nu Michael G. Helders

  Jag gillar ateister- de är ärliga- och ett utmärkt exempel på hur var och en av oss är i oss själva. Dåraktiga, som inte söker Gud (läs mer i Rom 3).

 • Stefan A

  Såja, Stefan S….. man ska inte tro på allt man läser……. 😉

 • http://katolsktfonster.se/forum/blogs/bengts_blogg/ Bengt Malmgren

  Stefan, det har verkligen blivit en livlig debatt på min blogg med utgångspunkt från att jag citerade din artikel om äktenskapet.
  Om du går in och läser, så ser du att situationen i Katolska kyrkan inte är så olik den du beskriver i frikyrkorna. Kommentera gärna.
  http://www.katolsktfonster.se/forum/blogs/33645.aspx

  mvh Bengt M