Vad menas med pastor Jansson?

Skrev i min krönika i Världen Idag i fredags om ”pastor Jansson”. De som är födda efter 1970 vet nog inte vad jag menar. Det är en berömd gammal Hasse å Tage-sketch från 60-talet om pastor Jansson, grymt roligt. Klicka nedan, här kommer den:

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anna-Karin

  En klassiker……

 • Pingback: Äntligen får jag klart för mig… | Fredrikhimlen()

 • Broder Roger

  Väldigt kul att se originalsketchen och inte enbart höra citat om ”Pastor Jansson”! Trots att jag är född på 1950-talet har jag missat denna klassiska sketch. Mer humor i den kristna bloggosfären kan nog lätta upp de teologiska debatterna en aning.

 • http://p-o-skogsberg.blogspot.com P-O.S

  Har inte sett den sen jag var liten (född -57).
  Kul att se den nu när man har lite hum om ditt och datt.

 • Pingback: Ekumenik mellan katoliker och pingstvänner… « Mikael Karlendal()

 • Torbjörn S Larsson

  TACK FÖR FILMEN

 • http://gospelofchrist-bibel.blogspot.com/ Leif Berg

  Vad syftar sketchen ”Pastor Jansson” på?

  För mig är det en beteckning på vår tids ljumma, sammanblandade, förväxlade, pastorer som inte har någon åsikt alls utan bara ”flyter med” i tidens strömmar, växlingar!

  Levi Petrus yttrade en gång: det är bara de döda laxarna som flyter med strömmen, de som är levande kämpar emot!

  Nu har tiderna förändrats och snart så är allt som ”flyter med” en allmän norm inom
  den sekulariserade kristendomen!

  Den föda man serverar i de flesta ”frikyrkor” består av halv-sanningar av mänskligt
  fabrikat!

  Sverige har skonats från en blodig förföljelse, men har i stället en djupgående förförelse, som nu alltmer tar form i rask takt!

  Det verkar som om den icke troende världen har mer grepp om tids-andan, än vad de flesta ”pastorer” tycks kunna ha!

  Frikyrkorna är mer begivna på underhållnings-mentalitet och tomma föreställningar som ska klia dem i öronen, allt för att kunna ”locka” dem in i en urkärnad form-kristendom!

  Det är med sorg vi bevittnar de avfallstendenser som nu fått företräde i de kristna leden, vi behöver mer än väl levande, tro-fasta, sannings-sägande enskilda och församlingar idag!

  Kämpa Trons goda kamp, sök att vinna det eviga livet, det vartill du blivit kallad, manade Paulus till sin medkämpe Timoteus! Har vi anammat kallelsen? och lever vi i TRON med den ståndaktighet som Bibeln lär, eller följer vi bara med strömmen, döda och uppgivna!?

  Upp 3:16 Men nu, då du är ljum och varken varm eller kall, skall jag utspy dig ur min mun.

  Upp 2:5 Betänk då varifrån du har fallit, och bättra dig, och gör åter sådana gärningar som du gjorde under din första tid. Varom icke, så skall jag komma över dig och skall flytta din ljusstake från dess plats, såframt du icke gör bättring.

  Inlagt av Leif Berg