Vad händer just nu?

Några glimtar från mina senaste dagar. I fredags träffade jag en grupp pastorer för intressanta samtal. I fredags eftermiddag reste jag till Örebro och var där fredag kväll och hela lördagen. Varför då? För att vara med på Centerpartiets partistämma. Jag jobbar ju med analys av energi- och klimatpolitiken och Centerpartiets nya klimatprogram skulle fastställas vid denna stämma, så det hör till min konsultroll att vara med på ett sådant event. Noterade en ganska tydlig omsvängning i centerns syn på kärnkraften. Framförallt bland yngre centerpartister. Man ser nu kärnkraften som en viktig del i klimatpolitiken. Hade också intressanta samtal med centerns chefsstrateg och ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl om möjliga regeringsbildningar efter valet 2026. I går söndag, var jag hos min hemförsamling Folkungakyrkan, där Tomas Dixon var gästpredikant. En mycket intressant predikan om Guds plan för judarna och hur vi som hednakristna kan engagera oss i detta. Tomas har skrivit flera böcker i detta ämne.

En av de stora ljuspunkterna på Östermalm ur andlig synvinkel, är det center som Ungdom med Uppgift har startat på Grev Turegatan. Gästade dem ikväll, de har öppna samlingar på måndagskvällar. Ett centrum i vår stadsdel för bön och tillbedjan. Och i morgon blir det styrelsemöte för Skandinaviska Teologiska Högskolan.

Och mycket viktigt. Var med barnbarnet Gabriella hela söndagen, först i Folkungakyrkan, sedan åkte vi till Tekniska Muséet där vi lekte i och utanför muséet under fyra timmar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399