En hälsning söndag kväll

Nu är det söndag kväll 6 december. Jag är hemma. Ett barnbarn är på besök, 3-åringen som bor i Stockholm och är dotter till vår äldste son. Därför är det mycket skratt och oväsen i lägenheten. Det bästa hon vet är att komma hem till farmor och farfar. Det känns hedrande. Jag har stekt korv och köttbullar och gjort makaroner åt henne och det tyckte hon var gott. Tacksam för att jag är så återställd efter min svåra covid 19. Nu är det bara lite trötthet kvar, och en bit kvar att träna upp motionen till nivån före sjukdomen.

Det har varit en fin helg. I fredags var det styrelsemöte för Svenska Evangeliska Alliansen där jag är ordförande. Vårt lilla kansli som består av Olof, Jacob och Andreas gör underverk. Ständigt på språng, ständigt nya initiativ, ständigt gör sin röst hörd. Evangeliska Alliansen är den äldsta kristna samarbetsorganisationen med rötterna i 1850-talet. Ursprungstanken var att vara ett gemensamt organ mellan väckelsefolket som var kvar i Svenska kyrkan och väckelsefolket som bildade friförsamlingarna. Att man skulle hålla kontakten trots att det blev olika vägval i den frågan. Evangeliska Alliansen är ett samlande organ för kristna som vill värna om bibeltron, evangeliets sanning och en väckelsekristendom. Är du inte medlem, bli det idag. Vi behöver ditt stöd. Här är länken där man kan anmäla sig som ny medlem.

Fredag kväll var jag hemma hos Sebastian Stakset i hans och Isabellas nya hus. Vi möttes några i ledningen för Heart of Evangelism, för bön, visionera och smida planer för fortsättningen. Vi längtar efter att coronarestriktionerna ska ta slut och att vi kan börja med våra kampanjer igen. Under tiden håller vi på att starta upp vårt första hem för utsatta kvinnor i Östervåla. Det kommer att kallas för Barmhärtighetens hus. Det har varit en del kamp kring detta och en fortsatt kamp gäller finansieringen, ta det med i dina böner. Ett center ska öppnas i södra Stockholm. Just nu är vi i slutspurten med att dela ut 130000 ex av Sebastians bok. Den delas ut i Stockholms södra förorter. Vill du stötta vår verksamhet och bli delaktig hittar du länken här. Vill du ge en julklapp, ge också gärna en julklapp till Heart of Evangelism, Barmhärtighetens hus och centret i Stockholm.

Det var allt för den här gången. Ha en välsignad vecka.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • AlmaM

    Det låter som en perfekt adventssöndag. Fint med Barmhärtighetens hus.