Risken för att avlida 13,3 procent

Som Covid19-sjuk kretsar livet i stor utsträckning kring detta. Det har nu gått 20 dagar sedan första symptomen dök upp första gången för mig. Jag har varit hemma nu fem dagar efter sjukhusvistelsen, efter 8 dagar på sjukhus, varav sju dagar med syrgas. Idag har jag inte klarat av mer än att gå max 10-15 meter hemma i bostaden, vägen till att bli frisk känns lång.

Jag har också ikväll fått mer detaljerad statistik från Stockholms stadshus. De flesta som får Covid 19-får lindriga varianter och behöver varken sjukhusvård, syrgas eller respirator. En del blir dock svårt sjuka och måste läggas in på sjukhus. Senaste statistiken som jag fick del av i kväll visar att de som läggs in på sjukhus, avlider 13,3 procent. Jag inser då att risken för att jag skulle dö senaste 10 dagarna har varit 13,3 procent. Det känns som en hisnande hög siffra. Men precis som min bedömning var inifrån coronasjukvården, i våras avled 25 procent av alla som lades in på sjukhus för covid 19, dödstalet har gått ner betydligt sedan i våras. Det är en stor ljuspunkt. Men man blir igen påmind om hur fruktansvärt allvarlig den här sjukdomen är.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • HK

  Tack Gud, att du är tillbaka från sjukhuset, må Gud välsigna dig!

  Jag tycker hela debatten i media är väldigt snedvriden och förblindad, alla klagar på Trumps beteende, samtidigt som man uppvisar ett ännu sämre beteende, där man skambelägger, rasistbelägger och idiotförklarar motparten. Bidens tidigare gärningar och kommentarer krockar väldigt hårt med Bibeln, utifrån det har jag svårt att förstå hur man som kristen kan tycka att han är ett ”bättre alternativ”?

  Till skillnad från tidigare val (vad jag vet), finns det en rad profetior om att nuvarande president kommer sitta två mandatperioder? Tänk om Gud faktiskt har lagt sin hand…?

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Oj, nu måste nog Stefan få vila från Trump-debatten. Men roligt att du orkade ”promenera” minst 10 meter den här dagen! Det tar sej så sakteliga… gillar liknelsen att bli överkörd av en långtradare, för det säger något om hur det KAN bli för covid-smittade (och hur det kunde ha gått även för Trump).

 • https://juakali.net Kjell

  Ditt vittnesbörd kommer att bli mycket viktigt i corona-frågan. Må Herren bistå dej i ditt tillfrisknande.

  Sviterna av corona är ännu inte offentliggjorda. Dels för att inte alla är kända. Dels för att det skulle kunna skapa mycket oro.

  Gott att ”bara” 13.3% av inlagda dör i nuläget i Sverige. Men låt oss inte glömma bort den totala siffran. Den verkar vara lite mindre än 3% i länder där man inte kan frisera siffrorna.

  För alla under 50 är siffran betydligt lägre.

  Det faktum som nästan alla tycks missa är att det inte finns botemedel och att vi kommer att ha viruset utan ”herd-immunity” minst ännu 3 år. (50 miljoner tros nu ha infekterats. Det är mindre än 1% av världens befolkning. Herd-immunity är långt, långt borta.

  Alla har dock möjligheten att lyda rekommendationer utan att tröttna ytterligare 2 år.

  Det finns några få mediciner och behandlingsmetoder som tills vidare kan minska virusets dödlighet för dem som blir hårst drabbade. Troligen hittar man flera inom de kommande månaderna.

  Ögon, näsa och mun är viktigast att skydda. De flesta svåra infektioner kommer den vägen.

  Infektioner som kommer via munnen in i matsmältningen verkar vara mildare.

  Genom att använda mask kan man minska mängden virus och även därigenom få en mildare infektion.

  Må var och en besluta hur han/hon vill skydda sig själv och de sina med de medel som finns i dagens läge.

  /Kjell