Tack för den här gången St Göran

Nu har jag lämnat St Görans sjukhus och är hemma igen efter 8 dygns vård på coronaavdelning. Min andning har fungerat normalt sedan 1,5 dygnen och då behövs inte syrgasen längre och då är inte sjukhusvård motiverad. Jag är inte frisk men värsta intensiva fasen av sjukdomen är över. Viss behandling fortsätter fast hemifrån, bland annat fortsätter jag kortisonbehandling för att förhindra fortsatt virustillväxt i lungorna och jag behandlas med blodförtunnande, blodproppsbildningar är en av de största riskerna för Covid19-patienter. Mitt sjukdomsförlopp började för 15 dagar sedan. Det kan ta lång tid innan man blir helt återställd. Andnings- och lungsystemet slås mer eller mindre ut vid covid19- det tar tid att återställa. Min erfarenhet säger att en rejäl covid19 är 10 gånger värre än en vanlig lunginflammation. De som säger något annat vet inte vad de pratar om.

Det har varit lärorika dagar och jag inser nu hur svår och livshotande denna sjukdom är. Jag har inte varit i närheten av att läggas in på intensiven men även syresättningen i mitt blod föll dramatiskt och snabbt vid ett antal tillfällen, bara för små stressmoment. Det kan snabbt gå över i livshotande lägen. Att klara ambulanstransporten hem idag var en stor pärs men det gick bra till slut.

Är ytterst tacksam till St Görans sjukvård och deras professionella team som dygnet runt under intensivt arbete betjänar och hjälper de svårt sjuka patienterna. Man har efterhand också lyckats utveckla bra rutiner och ökat kunskapen om hur sjukdomen ska hanteras. Allt tyder på att färre fall behöver skickas till intensivvården. Som kristna behöver vi välsigna och be för vår sjukvård och de myndigheter som arbetar hårt för att få styrsel på detta. Kverulant och okunnig kristen kritik mot myndigheter skäms jag för. Förbön, helande och bra sjukvård går alltid hand i hand för den kristne.

UPPDATERING! Sven Wollters bortgång idag påminner oss också om denna sjukdoms allvar. Sven hade varit noga med att socialt distansera sig och skydda sig från smitta under 8 månader, men det hjälpte inte. Det är ju exakt så min erfarenhet är också.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Ulrika4

    Då tackar vi Herren för att du får vara med här på jorden ett tag till innan de beredda rummen i det himmelska hemmet.

  • http://www.samuelvarg.se/blog Samuel Varg

    Gott att du är hemma igen Stefan! Har haft dig i mina böner.