Två veckor med bältros

För två veckor sedan hade jag inte någon aning om vad bältros var för något. Idag vet jag en hel del. Fredag för 12 dagar sedan åkte jag in till St Göransakuten med intensiva smärtor i hjärttrakten. De hittade inte några fel på mig, blev hemskickad. Natten mellan söndag och måndag för 10 dagar sedan åkte jag in till akuten igen efter en natt med intensiva smärtor vid hjärtat. När jag då kom in till akuten hade Bältrosutslagen börjat visa sig, läkaren kunde direkt ställa diagnosen. Intensiva brinnande smärtor dygnet runt, det är vad man har fått leva med sedan dess. Jag lyckades dock genomföra TV-inspelningen under tisdagskvällen om den stora kristna flyktingdebatten, dock på en del värktabletter. Jag sympatiserade med initiativtagarnas intentioner,  Göran Reierstam och Jacob Andelius. Att försöka bena ut frågorna och försöka hitta orsaken till varför vanliga kristna idag kommer till helt olika slutsatser. Det skapar konflikter i kristna hemmen. Bra genomfört av Dagen och TBN. Senare under kvällen ringde Sebastian Stakset och berättade glädjestrålande om de senaste nyheterna från den fronten. Vi står nu inför ett köp av byggnader för ett första behandlingshem, det ska ha fokus på utsatta flickor. vi står också inför att få tag i lokaler för ett första dagcenter i Stockholm.

Jag kämpar vidare. Enligt vad jag har läst mig till kan Bältros i absolut bästa fall gå över inom två veckor, i värsta fall kan de intensiva smärtorna hålla på i upp till ett år. Jag kämpar vidare, och tror på ett tillfrisknande närmaste veckan, men med en erfarenhet rikare.

På söndag blir det Alpha- och Betasamling på Östermalm. På lördag blir det EFK:s digitala kongress, där jag kommer att vara med och presentera den motion som jag har skrivit tillsammans med Björn Cedersjö, Jonatan Arenius och Niclas Öjebrant, om hur vi ska processa frågan framåt om samkönade relationer. Hela fredagen ägnas åt styrelsemöte för Evangeliska Alliansen. Man måste inte ligga hemma i en säng och ha ont hela dagarna, om man har bältros. Att vara aktiv är ett sätt att försöka komma ifrån den ständiga värk som man känner.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Janne Melkersson

    På danska heter det ”Helvetes eld” vilket bättre beskriver vad det handlar om. Hade det själv, jag vet känslan av hjälplöshet. Håll ut vi beder för dig!