Bra respons på ledare om sambo

Det blev en bra respons på min ledare i onsdags om sambo och äktenskap, så jag kommer nog att skriva några till texter i ämnet, både på bloggen och i en ledare till. Jag har som pastor och församlingsledare i Stockholm, i stort sett i hela mitt liv, regelbundet undervisat om dessa frågor. Men alltid eftersträvat att göra det på ett mer praktiskt sätt, hur ska man leva enligt dessa ideal. Och också varför dessa ideal är viktiga. Samtidigt har jag alltid strävat efter att ta upp frågorna på ett sådant sätt att det uppmuntrar till samtal och öppenhet i församlingen. Att förena nåd och sanning är ambitionen, men det är inte alltid lätt. Det behövs mycket tålamod med varandra i församlingarna. Denna inriktning gäller naturligtvis också dem som lever i äktenskap. Jag är övertygad om att mer än hälften av alla skilsmässor i kristna församlingar skulle kunna undvikas med en bra undervisning, ett öppet samtalsklimat i församlingen där man delar med varandra livets kriser och utmaningar. Och naturligtvis där man klart och tydligt håller fast vid kristna ideal.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399