Christer Roshamn i Folkungakyrkan

Idag predikade Christer Roshamn i Folkungakyrkan på Södermalm i Stockholm om den helige Ande. Predikan av högsta klass. Christer berättade bland annat om onsdagskvällens möte med Sebastian Stakset och om hur människor med totalt icke-kristen bakgrund mött Jesus senaste veckan. Christer läste bibeltexter om att inte släcka Anden, inte förakta profetior men pröva allt. Han citerade Bono från U2 som sagt många bra saker, bl.a. detta: ”religion is what you are left with when the Holy Spirit has left the building”. Christer betonade att Anden är skillnaden mellan religion och levande tro. Den Helige Ande ger en doft av Jesus.Jesus modellerade för oss på alla sätt hur en kyrka ska lukta och smaka. Där Herrens Ande är, där är frihet. En församling måste vara karismatisk, så mycket det bara är möjligt.

 

 

Folkungakyrkan 2020-03--08


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Ove Söderlund

    Nu är tiden inne för d. H. A. att ta över, via de djup förkrossade, typ Sebastian S… 👆