Nu ska jättetältet sättas upp i Stockholm

IMG_0817 Nu ska detta jättetält sättas upp i Stockholm och det blir kampanjen ”Det finns hopp”, 17-22 augusti. I går möttes ett antal Stockholmspastorer för bön och samtal kring detta initiativ tillsammans med Sebastian Stakset och organisationen Heart of Evangelism. I dagarna har vi fått klart med tillstånd från polisen och Stockholms stad. Tältet rymmer 4000 personer men i tillståndet ingår också att kunna samla tusentals utanför tältet som kan följa eventet via TV-skärmar. Bland annat har det köpts in omfattande tunnelbanereklam för att göra kampanjen känd bland Stockholmarna. Tältet kommer att sättas upp på Nytorps gärde i de centrala södra förorterna nära Globen. Sju tunnelbanestationer ligger inom gångavstånd. Området ligger alldeles söder om Hammarbyhöjden, öster om Enskededalen, väster om Kärrtorp. Det är Sebastian Staksets uppväxtområden.

Ett antal av de större Stockholmsförsamlingarna kommer att vara med i denna satsning och även ett antal förortskyrkor. Ambitionen är att få största möjliga allkristna bredd på satsningen. Syftet är att nå ut med det underbara evangeliet till så många Stockholmare som möjligt. En storsatsning görs också av Sjöbergs förlag med att sprida Sebastian Staksets bok som ska delas ut till alla som bor i den delen av Stockholm där tältet ska resas.

I dagsläget är det ett 20-tal Stockholmsförsamlingar som är med och ordnar detta tillsammans med Heart of Evangelism. Fler församlingar är mycket välkomna att vara med, det är bara att höra av sig om man är intresserad. Enklast är att man hör av sig till mig så kan jag berätta mer om satsningen, sward@src.a.se.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Mikael Nyman

    Har det gjorts någon uppföljning av förra årets kampanj? Jag hade för en tid sedan lite mejlkonversationer med bl.a. Världen idag kring frågan om det bestående resultatet av tältkampanjen. Utifrån tidningsrapporteringen kunde man sluta sig till att ett antal hundra personer hade ”tagit emot Jesus”. Men för vissa kan det ju mycket väl vara ett stundens infall, utan att tron har någon djupare grund, så det intressant torde vara att titta på t.ex. hur många nya medlemmar som tillkommit i de arrangerade församlingarna.