Inför valet till Europaparlamentet

Min senaste ledare i Världen Idag handlar om EU-valet. Jag skriver att vi kristna är kallade till att be för kungar och all överhet och eftersom vi bor i Europa har vi ett ansvar att be för EU-valet och Europaparlamentet. Jag är mer positiv till Ministerrådet och EU-kommissionen då det är institutioner som är uttryck för mellanstatligt samarbete. Europaparlamentet är en överstatlig institution, och ligger mer i linje med ett Europas förenta stater, men nu finns dessa val och detta parlament och då får vi försöka göra det bästa möjliga av det och klokt rösta in bra personer i Europaparlamentet. Tyckte t.ex. att Lars Adaktusson gjorde ett utmärkt jobb under denna mandatperiod, och har aktivt arbetat med frågan om förföljda kristna bland annat. Jag gillar KD:s slogan ”Make EU lagom again”. Nej till överstatlighet, jag till samarbete mellan självständiga länder i Europa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Inge

  Du skriver att du gillar KDs slogan, ”Make EU lagom again”
  Du kanske har någon idé om när EU möjligen var lagom?
  Jag försöker bara förstå vad KD egentligen menar?

 • Mikael Nyman

  Just nu läste jag i Dagen att Adaktusson fått intern partikritik just för att han hållit fast vid subsuduaritetsprincipen och inte velat göra aborter till en EU-fråga, så KD verkar ju inte vara helt klara över vad det innebär att göra EU ”lagom”.

 • Stanley Östman

  Eu-val och pastorsupprop…

  Här får ni nått att bita i ni som kommer undan med att beteckna Tino Sanandaji som arrogant, men saknar egen kunskap :

  https://kvartal.se/artiklar/bor-eu-ha-en-gemensam-flyktingpolitik/?fbclid=IwAR3W1OPR1hO0hAfsxvqt5IpsyLF68iNkw9e5PnhAgsDCvfa3ich41zfcFA0

 • Inge

  Man skulle möjligen kunna säga att KD har vänt kappan efter vinden i abortfrågan? Eller?
  Kanske är det detta som menas med lagom?
  Nu vet vi hur som helst att KD vill inte ha någon som är emot abort i sitt parti, i allafall inte i beslutande ställning.

 • Tord Ivarsson

  Jag delar absolut tanken att EU inte borde gå mot federation, utan snarare vara ett samarbetsorgan.
  Men grundproblemet är att EU i sitt DNA ändå ÄR en union. EU tar handen i slutändan i vilket fall, så ge den inte lillfingret.

  KD:s piruetter att av taktiska skäl, ”godkänna” människoslakt i moderlivet, är bara otroligt tröttsamt.

 • Lars Wärn

  Abortmotståndet i KDS var en självklarhet. KD införde abortturism.

 • Lars Wärn

  Det är beklämmande när man ser hur lite det talas och skrivs om vårt framtidshopp (jag var nära att skriva ”mitt framtidshopp” då jag känner mig tämligen ensam). Denna värld, denna jord, går mot sitt slut, med eller utan EU. Efter Harmagedon kommer vare sig EU eller USA att finnas till. Jorden blommar upp igen med sin mångfald av nationer och detta kommer att bestå i 1000 år. Se på fikonträdet och på alla andra träd :)