Den tragiska historien med Libris

Det anrika bokförlaget Libris har sjunkit ned i ett fullständigt träsk sedan norska Mentor medier blev huvudägare för verksamheten. Både ekonomiskt och innehållsmässigt, där teologisk relativisering blivit ledordet, tvärtemot den klassiska linjen hos de gamla ägarsamfunden med Pingströrelsen och Evangeliska Frikyrkan i spetsen. Världen Idag uppmärksammar idag en bok som getts ut i år, som bekräftar bilden av en total avsaknad av teologisk kompass. Antingen får Pingst och EFK m.fl. sälja Libris, alternativt att man börjar utöva en aktiv ägarstyrning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Jonas Rosendahl

  Håller helt med dig Stefan!

  Jag hade önskat för svensk pingströrelse där jag barnvälsingades för 46 år sen i Östersund pingst hade:

  1. Behållit kontrollen över tidningen Dagen
  2. Startat en egen teologisk utbildning med akademisk nivå kopplat till Assemblies of God i USA.
  3. Behållt kontrollen över bokutgivandet.

  Summa sumarum, inte släppt in den progressiva teologin in i rörelsen.

 • Mikael Nyman

  Håller också med. De kristna samfundens bokutgivning – liksom t.e.x deras tidningar och andra mediesatsningar – borde rimligtvis ses som en förlängning av deras predikouppdrag. Skall man bedriva förlagsverksamhet är det rimlgt att de böcker som ges ut är något som speglar kyrkans tro, något som samfundet kan stå för. Annars finns det 100 sekulära förlag man kan vända sig till om man vill ge ut böcker om filosofi eller livsåskådning på ett mer allmänt plan.

 • wildwest63

  Eftersom jag i andra inlägg går hårt emot Stefan vill jag här helt enkelt säga: helt rätt, håller fullständigt med.

  Sälj detta förlag och fördela pengarna bland svenska fattigpensionärer. Det drar skam över bibeltroende kristenhet, det är totalt värdelöst som förlag för att underbygga evangelisation och kristen tro. Dessutom är fd kristna som underminerar Guds Ord en extremt smal genre som jag inte begriper vem som har ett intresse i.