SD hoppade av uppgörelsen

Vårt missionsarbete på Östermalm innefattar bön, bönevandringar, att driva Alphakurser, att bjuda in till Alphakurser genom en rad olika metoder. Det innefattar också ett engagemang i lokalsamhället som för min del nu även får politiska uttryck genom att jag valdes in i Östermalms stadsdelsnämnd vid årsskiftet, ett praktiskt sätt att engagera sig i sitt närområde och bygga ett nätverk av kontakter.

Jag skrev på bloggen om att vi åtta partier gjorde upp om att satsa på ett flyktingboende på Östermalm. Mycket positivt överraskande ställde även Sverigedemokraterna upp på denna uppgörelse, något jag tolkade som att partiet något håller på att mjukna i frågor som gäller invandring och flyktingar.

Men uppgörelsen höll bara  i tre dagar. Sedan meddelade SD centralt i Stockholm att detta ville man inte vara med på. Och den sympatiske och vänlige SD-aren på Östermalm fick krypa till korset och ta tillbaka alltihop, uppenbarligen efter att ha blivit uppläxad uppifrån i partiet. Så kan det gå, och kanske inte överraskande.

Men vi är i varje fall sju partier nu som har gjort upp om denna sak. För att citera Livets ords pastorn Joakim Lundquist: ”Refugees welcome” – och i detta fall med tillägget: till Östermalm.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Stanley Östman

    Första gången jag hör en pastor med förakt se ned på en person som ”kryper till korset”…
    Nog är världen bra stor på Östermalm… – tänk vad de uträttar där utan att krypa, de stolta Östermalmarna.

    Var ligger Östermalm förresten ?
    Är det månne granne med Drogsved (ursäkta Rågsved), där jag tjänstgjorde som lärare en gång för länge sedan