Söndag kväll

Har haft lite ont om tid senaste veckorna, så jag har inte hunnit med denna blogg. Det kommer att bli en uppdatering och förnyelse av den senare denna vecka. Har varit upptagen senaste veckorna av barnbarn, starta upp Alpha på Östermalm, analyser i kölvattnen av valet. Senaste veckan har jag varit två dagar i Drammen Norge för att spela in sex TV-program för en av de kristna TV-kanalerna i Norden. Idag söndag har jag ägnat åt Iglesia Ichtus i Stockholm där jag predikat både vid 11- och 16-gudstjänsten. Återkommer och räknar med mer aktivt bloggande från nästa vecka.

 • gäst & främling

  Sextv program? Är det senaste sätten att få många tittare och lyssnare.

 • WO

  Men seriöst, om dessa av förklarliga skäl spelas in i Norge, kanske i kanalens egna lokaliteter(?), är det då märkligt att ens fundera på varför det gjorts ”sex” program ”på raken”. Dessa kan sändas under en utsträckt tid, eller ett om dagen osv, det vet bara Stefan och kanalens programläggare. Varför ifrågasätta det på det vis du gör?

  När du sett dom kanske du hittar saker att samtala om, (lr kritisera?) men spara ditt evt krut tills dess. Eller ditt beröm!

  PS:
  Du skrev ”Sextv”, kopplat till ”att få många tittare/lyssnare”, som om det handlade om nåt annat än det helt sannolikt gör, dvs antalet gjorda program.
  Om det var en sådan anspelning kan du gärna ta bort din kommentar helt. Var det möjligen tänkt som humor…(?)..hmm, inte så jättekul tycker jag… DS

 • gäst & främling

  Eller det kanske var det ironi, är det förbjudet, måste alla gå på tå och se till att inte trampa på någon, om jag läser Stefans inlägg snabbt så ser jag 6tv😆
  Men om det stör så behöver inte det stå kvar, men det är mode med ”upplysningsprogram”😎
  (Torpkonferensen hade samlevnadsundervisning) så varför vore det konstigt?

 • stefanswrd

  Programmen spelas ju in vid ett tillfällen och sänds vid olika tillfällen under en längre tidsperiod.

 • WO

  OK, fattar. Att ha ämnet sex på Torp behöver iofs inte betyda att det avhandlas snaskigt eller med ”dagens normala syn på sex i samhället i stort”, (dsv mer eller mindra dåligt ur kristen synvinkel) men visst finns risk att även det goda ”gamla” EFK tar in tankar, påverkas av, det sekulära samhället som ju sätter mkt hårt tryck mot allt som ens doftar biblisk syn på i stort vilket ämne som helst…
  Det vet vi ju nu hände då man hade upp ämnet i nån sorts samtalskväll där inte alla som deltog i samtalet, vilka alla var personer inom den kristna sfären/inom EFK, höll sig med en traditionell kristen syn på sex.

  (Ironi behövs, nu och då, det har jag absolut inget emot, men uppfattade det inte så bara)