Med Jonas Gardell och Mark Levengood på releaseparty för Jonas nya bok

Författaren och estradören Jonas Gardell hade idag releaseparty för sin nya bok ”Till minne av en villkorslös kärlek”, Jonas bjöd in mig och min fru Eva att vara med på festen hos förlaget Norstedt, vad jag kunde se var vi de enda representanterna för svensk kristenhet. Här ser ni oss på bild tillsammans med författaren. Boken handlar om hans frikyrko- och baptistbakgrund, ska läsa den med intresse. En hel del av svensk kultur- och kändiselit var med på evenemanget och Jonas fick oss alla att sjunga ”Gyllne morgon” och ”Han har öppnat pärleporten”.

Event

 • Inge

  Jaha nu var det tydligen färdigpratat om SD?

  En reflektion till ditt nya inlägg är att jag kan se ett mönster i alla dessa biografier av personer som utger sig ha en homosexuell läggning. Alla kan vittna om en upplevelse av svek från någon av föräldrarna eller någon närstående? Inget undantag med den kände Jonas. Han liksom många andra har upplevt skilsmässa i sin barndom, andra att ena föräldern gått bort allt för tidigt och den ene föräldern lämnats ensam ansvarig för barnen. Tragiska livsöden där barnen oftast blir offer. Jag kan även konstatera att det ofta är mycket intelligenta och känsliga människor som hamnar i detta.
  Utifrån detta mönster när vi ser att samboäktenskap och skilsmässor ökar (även i kristna familjer), ensamma föräldrar blir allt vanligare, samtidigt som normala stabila äktenskap mellan man och kvinna blir allt ovanligare, ja betraktas nästan som onormalt.
  Utifrån detta mönster kanske det inte är så konstigt att pride rörelsen växer?

  Vi skall absolut inte mobba dessa människor som hamnat i detta, de har redan upplevt nog av mobbing.
  Jag tycker det var fint av dej och din fru att tacka ja till Jonas inbjudan. Vi vet att Jesus är svaret även för dessa livsöden! Frågan är bara hur vi på bästa sätt kan förmedla budskapet om förlåtelse och befrielse från synd och skam utan att stryka medhårs och legitimera homosexualiteten som något normalt vilket nu sker på bred front i vårt samhälle.
  När jag besökte valstugorna i helgen så var de prydda med prideflaggor, dock med något undantag. (vilka partier som inte hade pride flaggor får du gärna fundera på?)
  Så nog har homorörelsen lyckats väl i att vända det onormala till att framstå som det normala och även gjort frågan till stor politik.

 • stefanswrd

  Det är nog inte färdigpratat om SD, återkommer säkert till ämnet. Har bland annat gjort en intervju med Expressen häromdagen som frågat vad jag tycker om Runars Åkessons-väckelsemöten. Vi får se när den artikeln kommer. Jonas G är ju en av dem som mest öppenhjärtligt berättat om sina svåra tonårsupplevelser, övergiven av sin far, och utsatt för homosexuell våldtäkt – det har ju skildrats i tidigare böcker.

 • gäst & främling

  Jag har många gånger sett hur människor i våra församlingar kämpar för att vinna människor som klart visar var dom står, skall vi verkligen arbeta på det sättet, vi vet ju inte allt runt personen, jag har upplevt hur människor i ungdomligt oförstånd slängt ur sig ord mot Anden, när någon salig pingstbroder försöker få dom att ta ett ”steg till” Min tanke är att vi bara skall bedja och överlåta allt till Herren.

  Matt 12: 31-32
  Därför säger jag eder: All annan synd och hädelse skall bliva människorna förlåten, men hädelse mot Anden skall icke bliva förlåten. Ja, om någon säger något mot Människosonen, så skall det bliva honom förlåtet; men om någon säger något mot den helige Ande, så skall det icke bliva honom förlåtet, varken i denna tidsåldern eller i den tillkommande.

  Vad händer om vi vinner dessa människor in i församlingen, kan möjligen Jesu ord från Matt 12:43-45 ge en bild av hur det blir i församlingen
  När en oren ande har farit ut ur en människa, vandrar han omkring i ökentrakter och söker efter ro, men finner ingen. Då säger han: ’Jag vill vända tillbaka till mitt hus, som jag gick ut ifrån.’ Och när han kommer dit och finner det stå ledigt och vara fejat och prytt, då går han åstad och tager med sig sju andra andar, som äro värre än han själv, och de gå ditin och bo där; och så bliver för den människan det sista värre än det första. Så skall det ock gå med detta onda släkte.

  Jag kan se det i min församling, hur regler ändras fast vi står för vuxendop så välkomnas barndöpta och homosexuella in i församlingen, dom tar sedan med sig sin ”tro” genom det förändras ”våran grund” som vi byggt på.

 • Micael Gustavsson

  Jag tycker det är märkligt att du placerar barndop och homosexualitet i samma kategori.

 • gäst & främling

  Det tar mycket lång tid för mig att på en mobil försöka dela med mig vad jag känner, det är dessutom svårt att få en överblick medan jag skriver, för att kunna läsa en rad i skaplig textstorlek, så måste jag flytta texten fram och tillbaka, det behövs inte på andra bloggar, jag kände att båda delar skall med, och kanske borde jag lindat in det i massa ord som många unga snabbskrivare gör, jag placerade båda delar tillsammans för att dom fördärvar församlingen, sedan hoppas jag att du med tiden lär dig att läsa dom ord som står mellan raderna= ”andemeningen”

 • Ulrika

  Hej Stefan,

  Det är klart att man kan gå på ett releaseparty med syndare. Problemet blir när man berättar om det publikt för allmänheten och här, för en del i församlingen, utan att förklara varför man sjunger ”gyllne morgon” med någon man behöver be för att han ska få komma med den gyllene morgonen. Det kan bli ett vilseledande i att inte tydligöra vad bibeln säger om utlevd homosexualitet. Inte är jag någon ängel eller en domare men man får inte ljuga för folk eller få dem tro att allt är ok. Förlåt om jag föregår en dialog men blir så att säga en berättelse om releasen och ”kyrkohistorian” viktigare än undervisning om vad Gud säger?