Ny ledare om helande

Min senaste ledare i Världen Idag handlar om en kristen syn på helande. Att Jesus botade de sjuka präglade evangelieberättelserna. Han uppmanade sina lärjungar att göra samma sak, och utrustade dem att göra samma sak. Tror på gudomligt helande har präglat hela kristna kyrkans historia, även om det fick en renässans i samband med pingstväckelsens genombrott 1906-1907, har sedan präglat den globala pentekostala och karismatiska rörelsen.

Snuddar i ledaren vid de svåra frågorna om varför många inte blir helade. Jag gör det enkelt för mig och skriver att jag inte vet vad det beror på. Man kan spekulera om denna sak, och man kan även utifrån vissa bibelreferenser hitta ledtrådar, men kan inte i en kort ledare gå in på frågan. Vi lever under förgängelsen, men ser Guds rike bryta igenom.

  • Claes sjödahl

    Hej Stefan. Vilken sommar vi har. Värmen för många är ett stort helande för många med värk. Att vi ska predika helande är vår kallelse. Att predika Kristus är vår största kallelse. Men tyvärr predikas det allt annat i många sammanhang. Genom att predika Kristus frigörs helandet. Kristus och helande går hand i hand, alltid. Bara stark Kristuspredikan kan förändra oss och hela vårt land. Att människor blev helad i evangelierna betydde inte alltid att de fortsatte att följa Jesus. De som LÄRDE KÄNNA HONOM och BEKÄNDE honom som Kristus blev sanna lärjungar genom helgelsen. Jag längtar efter många helanden, framförallt längtar jag efter människor i stark efterföljelse och överlåtelse.