Ledare om 1968

Min senaste ledare i Världen idag innehåller lite reflektioner om 1968 och dess följdverkningar på svenskt samhällsliv. Jag gick ju på högstadiet 1968 och växte upp med detta fenomen.

 • SefastTronde

  Jag förstår mig inte riktigt på dig, Stefan Swärd. Utifrån en tämligen korrekt beskrivning av 68-rörelsen och dess samhällspåverkar (i artikeln) verkar det som att du själv (tämligen påverkad!!!) fullständigt anammat 68-rörelsens påverkan av kristenheten till ett socialt evangelium, urvattnat på Kristi evangelium som erbjuder syndernas förlåtelse och ett evigt liv. Du propagerar ju ständigt för fri migration och urskiljningslöst värnande av alla invandrares rätt att få uppehållstillstånd i Sverige, medan du på alla sätt rabiat, och med de fulaste nedlåtande attityder anklagar SD för rasism. Det parti som hela tiden hävdat att hjälp till flyktingar bäst och mest ekonomiskt kan ske i konfliktområdenas närhet.

  Du häcklar Jimmie Åkesson, du förfäktar Julia Kronlid och hennes inlägg i debatten, du har formligen öst förakt och tillmälen över SD under de senaste åren, allt medan du stilla tiger och därmed samtycker till alla de vansinnigheter som övriga partier föreslår i migrationspolitiken. Man häpnar! Och inte minst med tanken på att du inte istället bjudit in SDs alla politiker till din kyrka, utan snarast sagt (mellan raderna) att de inte är välkomna.

  Evangelium är Guds nåd till ALLA, inklusive sverigedemokrater, och det har tack och lov många kristna förstått, efter som nu flertalet kristna nu tänker rösta på SD. Men du har tydligen inte förstått!

 • kjell

  Klippt från världen idag.
  http://www.varldenidag.se/nyheter/sd-vill-aterkalla-erkannande-av-palestinsk-stat/repreb!WLLN0TuuTncNQcwmB@p1g/
  SD deklarerar i sitt program att Sverige är ett kristet land, som bygger på kristna grundvärderingar, det är många kristna som fattat.

 • wildwest63

  Den svenska kristenheten är extremt vänsterinfluerad. Svenska kyrkan är ju numera en socialistisk påtryckningsgrupp. Det säger t o m helt sekulära debattörer. Att vara socialistiskt lagd innebär idag också att vara globalist, islamvänlig och totalt ha glömt bort att land skall med lag byggas resp att de politiker vi väljer till Riksdagen företräder oss som valmanskår, de är inte valda för att bädda mjukare för allsköns migranter från världens alla hörn – på vår bekostnad!

  Tänk bara tanken med en pastor som är konservativ på det klassiska sättet! Det är omöjligt. En pastor som predikar om vikten att hålla lagar och regler, att inte belöna brottslingar, att man får stå för de beslut man tar i sitt liv (precis som frälsningen är personlig så är det egna ansvaret mot det omgivande samhället personligt). Det går däremot bra att tycka synd om alla, att behandla folk som små barn och att svälja orättvisor och lagbrott bara de begås av annan etnicitet. Det är helt makalöst var vi hamnat, och det är inte precis mellan bibelbladen.

  När SD som enda parti tar upp klassisk kristendom och vill försvara den så får man på nöten av de flesta kristna företrädare för att vara nationalistisk (vilket ska vara fult, fast Israels folk var extremt nationalistiska) och att bara anspela på kulturkristendom. Jamen, är det då inte bättre än att jämna vägen för islam? Är det inte bättre än vår nya avgud ”religionsfriheten”, som uppenbarligen inte får brytas ens om kristna ställs mot en vägg med kroksabeln vid halsen? Det är bara uselt. Förvisso är SD inte en ny Pingströrelse, men vi ska alltid understödja de rörelser och partier som ger kristna störst utrymme. Att understödja islamistpartier som MP, C och S går utöver mitt förstånd.

 • gäst & främling

  Svenska kyrkan har åtminstone en kristen.
  Se länk ovan.

 • gäst & främling
 • Diego de la Vega

  SD är det ENDA partiet som vill bevara Sverige som ett kristet land. Det borde ju i rimlighetens namn i första hand vara KD som stod för denna självklarhet. Men icke, tvångshänsynen gent emot den politiska korrektheten väger mer. KD har en tunn fernissa på ytan samtidigt som de, liksom övriga 7-klövern, lägger sig platt för de sataniska globalistiska krafterna vars slutmål är Den Nya Världsordningen. Därför är det viktigt att stödja SD och de krafter som vill ta tillbaka den nationella självbestämmanderätten för vårt land igen!

 • Diego de la Vega

  Heder åt denna modiga kvinna som borde ha den samlade kristenhetens fulla stöd!

 • Diego de la Vega

  En sak är säker: Någon Lewi Pethrus har vi inte i det här landet! Han skulle gråta blod om han såg denna avart som hans KDS förvandlats till!

 • kjell

  LP’s tanke var god men ett rent kristet parti stöter bort många, SD’s program pekar på att Sverige bygger på kristna grundvärderingar, det kan de flesta stå bakom, då kanske det blir accepterat igen att vara kristen på jobbet, LO har bromsat oss kristna på många arbetsplatser, särskilt där det funnits högre lediga tjänster, som oftast gått till dom som har rätt värdegrund enligt LO, dom problemen drabbas inte predikantkåren och liknande av, dom är lyckligt ovetande om hur det är på en arbetsplats, (du kanske inte har dom problemen själv, det är väl bara att snitsa lite med svärdet, eller kanske skalpellen?)😆

 • Diego de la Vega

  Nej lyckligtvis inte… Ännu! 😄 Z 😄 👍

  https://youtu.be/A9gy-lMsR2g

 • kjell

  Bra
  Hoppas att Stefan/Michael lyssnar in videon i sin helhet.

 • Diego de la Vega

  Ja det hoppas vi på, att många tar del av denna video. När det gäller AFS är jag kluven, det är inte bra att SD försvagas pga att missnöjda SD-väljare går över dit. Det är viktigt i detta val att SD får en stark ställning. Samtidigt anser jag personligen att AFS är tydligare och har större skärpa i vissa avseenden. Det jag har att invända mot SD är en tendens till att man inte lika tydligt driver frågan om utträde ur EU. Som starkt EU-fientlig kristen anser jag frågan om SWEXIT vara av yttersta vikt. Men SD står ju som väl är åtminstone för ett större EU-motstånd än 7-klövern, som är lydiga svansviftare åt EU och Bilderberggruppen. Men jag har givetvis inget emot att AFS passerar riksdagsspärren, de behövs också som komplement och motvikt till globalistvänsterns inflytande, vars rötter man hittar just i den destruktiva och moralupplösande 68-rörelsen! Mycket passande bibelord från Predikaren, det talar för sig själv!

 • kjell

  Jag kan tänka mig att SD inte vill ”störa” övriga utan ligger lågt tills valet är över, om SD blir största parti det är först då dom kan och vågar ta tag i frågorna, men om AfS passerar riksdagsspärren så har dom med största sannolikhet tagit dom från samma röstare som SD genom det vinner vänstern som fortfarande då är största parti, men jag har svårt att tro att dom kommer över spärren.
  Idag på SN finns en blogg om AfS, där verkar hela ”ungdomsgruppen” vara inne och tjafsar.
  AfS verkar som jag ser det vara ett enfrågeparti,= släng ut alla, jag inser att varken dom eller SD kommer att kunna hantera den frågan på ett enkelt sätt
  Då tar nog knivarna slut på järnia o E boden, det måste hanteras vist

 • Micael Gustavsson

  Diskussionen håller helt på att lämna ämnet för Stefans inlägg. Jag vill uppmana alla att hålla sig till det.

 • Diego de la Vega

  Ja, hur som helst, det är bara att konstatera att just på grund av det som hände 1968, avskaffandet av alla normer, upproret mot Gud och Hans ordningar, kristendomens avskaffande och dess följdverkningar, är vi, 50 år senare på den punkt vi just nu befinner oss: En gudlös åsiktsdiktatur! Just därför behövs en politisk förändring i Sverige!

 • kjell

  Bra sammanfattat, helt inom ämnet👍

 • Diego de la Vega

  Tack, käre Broder! Vi måste ju givetvis hålla oss till reglerna! Men nu är det dags att lägga värjan på hyllan och sova! Allt gott!

 • http://www.jesustro.nu/ Kenneth Hermansson

  Michael må förlåta om jag möjligen också avviker något från temat. Men om ingen annan gör det, måste i alla fall jag få protestera mot denna i mitt tycke vidriga propaganda för ett parti vars företrädare de senaste dagarna befrämjat antisemitiska trender i dagens Sverige. Liksom Emerich Roth, Hédi Fried m fl överlevare från Förintelsen mår jag illa av denna politiska förkunnelse. Ta del av vad de judiska organisationerna och deras företrädare anser och sluta upp med er ensidiga politiska propaganda som inte är värdig ett kristet sammanhang! Jag tänker inte fortsätta någon diskussion här men måste för samvetets skull ropa ut min protest.

 • kjell

  SD går helt emot erkännandet av Palestina och är för Israel, var det det du tycker är fel?
  Eller är det för att det i SDs program står att Sverige är ett kristet land som bygger på kristna grundvärderingar.
  Jag hade inte tänkt skriva mer här eftersom Michael inte ville det, men det skall ni veta att för en gamling som mig kan det vara terapi att hitta sådana här andningshål, tack så länge det varar👍

 • Diego de la Vega

  Undertecknad hade inte heller tänkt skriva mer, men kan ju tillägga att SD vill genomföra att flytta den svenska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem, vilket i mitt tycke är mycket positivt.