Trevlig kväll hos Ingenjörsvetenskapsakademin

Har haft en trevlig kväll hos Ingenjörsvetenskapsakademin på Grev Turegatan på Östermalm där företrädare för forskning och för bilindustrin diskuterat framtidens teknik när det gäller fordon. Fokus var självkörande fordon. Det är en viktig fråga för ett framtida hållbart och resurseffektivt samhälle. IVA ordnar också trevliga middagar där vi hade spännande samtal om framtidens samhälle.

 • Inge

  Sjävkörande fordon? Till vilken nytta? Vilken roll får då Guds människan i denna perfekta drömvärld? Är inte dessa planer på teknikstyrda, hållbara och resurseffektiva samhällen bara en illusion och ett sätt för världen att göra sig oberoende av Gud?

 • gäst & främling

  Läser en del andra bloggar där människor öser ut kärleksförklaringar till dessa elfordon, det blir lite avguderi, många skyndar sig att köpa det senaste, men i mitt fall räcker inte elen fram och åter kyrkan, med en Kia, jag tror att det kommer att bli en jätteförlust för fabrikanterna när allt sker automatiskt, varför skall vi sedan byta bil, när den gamla kör själv till verkstaden för service.

 • stefanswrd

  Vi kristna har inte anledning att vara teknikfientliga, vi bör älska forskning, vetenskap och teknikutveckling, för vi vet att det är skaparens uppdrag till de människor han skapat. Men teknik kan skada och ödelägga, därför behövs det alltid profetisk vaksamhet när vi granskar och pratar om tekniska utvecklingen.

 • Inge

  Stefan du skriver,
  ”att vi bör älska forskning, vetenskap och teknikutveckling”
  Det behöver dock inte betyda att vi hatar tekniken och är teknikfientliga bara för att vi inte älskar den?
  Det finns idag en övertro på att teknikutvecklingen skall rädda denna fallna värld som enligt Guds Ord är dömd till undergång.
  Även kristna börjar nu falla in i denna tro på tekniken och politiska lösningar. Agenda 2030 är ett typ exempel där syftet är att skapa denna perfekta värld i fred och trygghet. En värld där Gud inte längre behövs eller har någon plats.

  Guds Ord säger dock något annat.

  1Tes 5:3 När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbar undergången dem………………. .

  1 JOH 1:15-17 Älska inte världen, inte heller det som är i världen……………. Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja består för evigt.

  Matt 12:30 Och du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ, av hela ditt förstånd och av hela din kraft.

 • Stanley Östman

  Men då får man ju ha lite kunskap än allmänt tyckande. Vi teknik-akademiker är inte betjänta av amatörtyckande frän vissa som försöker styra upp teknik-och forskningsnriktning.