Avslöjar en sensationell nyhet idag

Idag kan jag berätta om något helt nytt i mitt liv, något som chockerar mig själv. Jag har i alla år haft en stark musikalisk gåva, en gåva som dock har befunnit sig i en garderob. Det är min nyfrälste vän Sebastian Stakset som sett detta, hittat en dold juvel, och uppmuntrat mig att komma ut som kristen musiker och artist.

Jag och Sebastian ska därför bilda ett nytt hipp-hopp band tillsammans som kommer att turnera i hela Europa och förmodligen också i USA, Australien och Sydamerika, och det kan bli en del i Kina också, och även i Bhutan och Förenade Araberemiraten. Vi har inte bestämt än vad bandet ska heta men det blir nog ”Stefan Strax” eller ”Sebbe Swärd” eller ”Jesus, Sebastian och Stefan”, eller också blir det något annat. Vi har redan en spelning inbokad på Gröna Lund i sommar, men vi känner skepsisen från kyrkligt håll. EFS-föreningen i Bastuträsk har dock uttryckt ett intresse att ordna ett event för ortens pensionärer, de har också ringt från alliansförsamlingen i Knohult, eller om det var Katthult, jag tror det ligger i Småland. Om Gud öppnar dörrarna i Småland kan det bli ett riktigt genombrott för oss som band.

 

En kristen tidning har gjort en intervju med oss och jag kan avslöja lite av texten redan nu: ”Detta är en unik satsning säger Sebastian Stakset. Stefan har en medfödd talang för hipp-hopp-musiken som sällan skådats, och Jesus visade det för mig. Vi kompletterar varandra perfekt, jag är ganska nyfrälst, han har varit frälst senaste årtusendet nästan. Han föddes i kyrkan, jag har växt upp i Bagarmossen. Jag har en stökig bakgrund med kriminalitet och droger, hans värsta synd är att han plankade in på tunnelbanan en gång när han var 16 år, men jag tror Jesus har förlåtit honom. Han planerar för sin 100-årsfest, jag är småbarnsförälder och har hela livet framför mig.

Inom kristenheten väcker dock initiativet blandade känslor. Lovsångsprofilen Alfred Nygren är ytterst skeptisk. Han säger i en kommentar ”att jag har länge undrat över vad som Swärd sysslar med, och detta är spiken i kistan, han är helt ute och cyklar, han inte bara cyklar, han åker motorcykel. Neurokirurgen och tidigare rektorn för Örebro Missionsskola Pekka Mellergård, som vid olika tillfällen uttryckt sig skeptiskt om Swärds insatser i kristenheten, ser detta dock som en ny spännande möjlighet. Han ska inte ägna sig åt teologi och försöka vara profet, hipp-hopp-musiken blir helt rätt arena för honom säger Mellergård. Han kan även tänka sig att organisera en fan-club för det nya bandet.”

Ja, så långt citaten från en kommande tidningsartikel. Jag får dock inte nämna vilken. Bilden ovan visar Alfred Nygren som än så länge är vår ledande kritiker. Men vi bara välsignar honom, även om välsignelsen inte är ömsesidig, men be gärna för Alfred att han ska komma helt rätt i livet.

Ett nytt spännande liv väntar, vi kommer att nå miljoner med det underbara budskapet om Jesus genom detta band, det religiösa motståndet får vi leva med, men vi bara välsignar allt och alla, jag och Sebastian.

 

 

 • Ewa Gustafsson

  Skulle säkert blivit jättebra om det inte var för att det är 1 april Blessings

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Nä men Ewa – ska du inte uppmuntra Stefan i detta istället för att komma med sarkastiska kommentarer bara för att det är 1 april? Tror du inte på att Jesus har uppstått heller?

 • Ewa Gustafsson

  Lite tveksam det är ju trots allt 1:april 😂😂

 • tommynilsson

  Skulle i och för sig varit kul att sett👍

 • WO

  …då hoppas vi det är bandet du är tveksam till, och inte till Herrens uppståndelse! 😉

 • Lars Wärn

  Den var bra :)

  Såg på väderkartan i veckan att det skulle bli 20 C i Kalmar idag och tänkte att det var nog ett aprilskämt. Hade de desutom talat om ”tropiska nätter” hade jag blivit säker, men det var det visst inte, de har ca 17 C där idag. Annars var det tunt med bra skämt den dagen.