Stefan Swärd

Allt mellan himmel och jord

Begränsat bloggande senaste veckorna igen. Begravning av min svärmor i Skellefteå i helgen, ett familjetrauma. Samtidigt föddes tredje barnbarnet i Stockholm för två veckor sedan, något vi är så glada för.

Jag håller ju på att starta upp en ny blogg, som en del av mitt missionsarbete med fokus på Östermalmsbor som inte är med i någon kyrka eller aktiva kristna. Jag kommer mer att lägga tid på den, och där blir det ingenting av internkristna debatter, utan den kommer bara att handla om att vittna om tron på Jesus. Eventuellt kan den komma igång redan denna vecka.

Jag fortsätter dock den här bloggen, dock lite mindre frekvent. Jag kommer inte att kunna hålla mig borta från internkristna debatter och samtal, även om det långt ifrån är något huvudfokus för mig.

En del av mitt nya missionsarbete på Östermalm handlar ju om nätverkande, att delta på befintliga mötesplatser för lokalbefolkningen, att bygga upp kontaktnät. Det var en viktig anledning till varför jag engagerade mig i kyrkovalet, vilket genomfördes förra helgen. Det gick hyfsat bra. Kristdemokrater för Levande kyrka som jag representerade och var förstanamn för, vi fick cirka 250 röster i Oscars församling. Eftersom förhandlingar inte är klara än vill jag inte förrän det är klart berätta om vad mina eventuella uppdrag kan bli i Svenska kyrkan.

Min senaste ledare i Världen Idag handlar om reflektioner efter kyrkovalet. Detta var ju en helt ny erfarenhet för mig.Subscribe to Stefan Swärd