Stefan Swärd

Allt mellan himmel och jord

Och nu kastar jag mig in i gender-debatten i senaste ledaren i Världen Idag.

 • Roger S Enqvist

  David Eberhard, Överläkare i psykiatri.

  ”För det första återkom jag till Aron Flams podcast “Dekonstruktiv kritik” där jag tidigare varit inbjuden gäst. I programmet “Könsmaktsordningen” samtalar jag och Aron om detta. Som vanligt är hans inledningsmonolog briljant och hans sågning av Yvonne Hirdman, professor emeritus och eventuell förstföderska av hela genustramset, kan komma att bli klassisk. Aron är, till skillnad från det slappa tänkande som präglar genusvetenskapen, knivskarp. Fast genusvetenskapen var väl ändå att ta i förresten. Genustyckeriet menade jag. Lyssna här och bedöm själva.”

  ”Det intressantaste är hur svårt det är att i media få fram en nyanserad belysning av detta synnerligen välbeforskade ämne. Det ser annorlunda ut i de flesta västdemokratier. 2010 visade NRK i Norge en teveserie som kom att bli en fullkomlig tittarsuccé. Den hette “Hjernevask” och bestod av åtta fristående avsnitt om brännande frågor där naturvetenskaplig forskning tydligt visat att biologi har en övertygande betydelse som vida överstiger socialkonstruktiva förklaringar till olikheter i människans natur. Den var en så stor succé att man till och med drog in bidrag till genusforskning i Norge som en följd av teveprogrammet. Detta tycks svensk publik vara helt omedvetna om”

  Två länkar som tangerar Stefan Swärds inlägg i gender-debatten;
  http://eberhard.se/hjernevask-och-svt/

  https://soundcloud.com/aronflam/aron-flam-s-dekonstruktiv-kritik-666-david-eberhard-konsmaktsordningenSubscribe to Stefan Swärd