Stefan Swärd

Allt mellan himmel och jord

Min senaste ledare i Världen Idag som publicerades under måndagen handlar om en kristen syn på arbete, pengar, ekonomi, materialism m.m. Bibeln har väldigt mycket att säga i det ämnet och mycket kortfattat försöker jag sammanfatta Bibelns huvudbudskap i ämnet.

  1. Som kristen och som lärjunge till Jesus behöver jag leva i ständig tro på Gud när det gäller livets materiella behov. Det gäller både om jag är fattig eller rik, eller mitt emellan. De rika kan ha minst lika mycket sömnlösa nätter över ekonomi som de fattiga. Och det kan växla under livets gång. USA:s nuvarande president Trump, var utblottad i samband med fastighetskraschen 1990. Jag minns han sade vid ett tillfälle att han var mycket fattigare än New Yorks uteliggare, de hade ingenting. Vid den tidpunkten hade Trump skulder på 1 miljard och inga tillgångar.
  2. Gud har kallat oss till att arbeta, driva företag, investera, förkovra oss m.m. Det är en del av Guds skapelseplan. Det är grundkallelsen för varje människa, om detta av någon anledning inte är möjligt för oss, behöver vi finna Guds hjälp för att klara oss, i västvärlden sköts ju mycket av denna omsorg med vad som kallas för välfärdsstaten.
  3. Det är inte fult att tjäna pengar och investera. Däremot finns det riktlinjer för hur man som kristen kan använda sina pengar. Slösa med pengar, och lyxkonsumtion m.m. tycker jag inte hör till en kristen livsstil. Är man rik är det med syftet att kunna ge och hjälpa andra, och göra bra investeringar som bland annat skapar arbete för många människor.

Det är väl ungefär vad som står i ledaren, läs och begrunda och kom gärna med synpunkter.Subscribe to Stefan Swärd