Hälsning från Lysekil, fortsatt Adam & Eva-debatt m.m.

Har ägnat hela måndagen åt styrelsemöte för New Wine, varit hos kyrkoherde Hans Wolfbrandt. Har lovat att svara på Mackans gästblogginlägg, ska försöka hinna detta endera dagen. Under tisdagen har jag olika möten i Göteborg och far tillbaka till Stockholm framåt kvällen.

Idag har jag dessutom en extraledare i Världen Idag om Guds närvaro i den kristna församlingen.

Debatten om Adam & Eva rullar vidare. Sändaren har nu publicerat mitt blogginlägg där jag svarar på Sune Fahlgrens kritik.

Micael Grenholm har skrivit ett blogginlägg som ger sitt stöd till Adam och Evas historicitet, när jag tittar närmare på inlägget ska det vara skrivet av Hans Sundberg. Teologie doktorn och tidigare Vineyardledaren Hans Sundberg har ett liknande inlägg på sin egen blogg. Mikael Karlendal har också ett blogginlägg med input i diskussionen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • GoranDuvenett

    Jag läste din extraledare i världen idag. Den frustration du nu känner över församlingarnas ljumhet är nog något du delar med många. Även med mig. Din tidigare ledare om att reformera synen på Guds Ord som framgång i väckelse tider håller jag också med,om. Jag lyfter fram detta i predikningar och i bibelstudier. Problemet är att de som verkligen behöver höra dessa uppmaningar inte är närvarande. De som dock är närvarande verkar inte heller reagera på dessa profetiska tilltal. Jag tror det är andemakter som försöker leda Guds folk till andra intressen än att bygga Guds församling. Jag tror att på de platser där Gud har satt oss att verka behövs mera bön. Genom bön får vi tilldelas alla resurser som finns i himlarymderna. För att det ska bli seger på jorden och att Guds rike ska utredas behöver vi vinna seger i himlarymderna. I himlen är seger redan vunnen då Satan och de fallna änglarna (en tredjedel) redan har blivit utkastad från Guds tron. Där sitter Jesus nu. Redan Daniel förstod dessa Guds fienders herravälde. Han besegrade andemakterna med bön. Därför bör vi också göra detta. Dags att inta Sverige! Det största vapnet är bön och segerfursten kommer att stå oss bi!

  • SefastTronde

    Hans Sundbergs blogg-artikel var riktigt bra. Den illustrerar väl hur naivt dessa så förnumstigt kallade teologer tänker om det som bibelorden säger, och det som är kärnan i den kristna tron, enär de därtill hävdar sina ståndpunkter med naturvetenskapliga hypoteser och teorem som endast finner stöd i det rådande bräckliga paradigmet. Därtill söker de hävda primat ifråga om att tolka vad bibelorden faktiskt säger och lär. Inte att undra på att begreppet ”teolog” som akademisk titulatur alltmer kommit att få en dålig klang även bland trons folk.

  • http://jesuskristus.eu Disciple Mattias Almlöf

    Jag tror att Adam och Evas historicitet är sann men att det är lite av en avledare eftersom det hela handlar om att antingen så är man född av anden eller så är man av köttet som ismael.