En kyrka som inte kompromissar med världen

Har skrivit en ny ledare idag i Världen Idag om att kristna församlingen inte ska kompromissa med världen, och nödvändigheten av att kunna hantera och leva med förföljelse, även i det toleranta och humanistiska Sverige och västvärlden. Den anknyter till Olof Edsingers artikel i Dagen förra veckan. Edsingers artikel i sin tur är en respons på Daniel Grahns krönika i Dagen 10 april om hur frågan om homosexualitet ska hanteras, eftersom den skapar så mycket badwill för kristna kyrkan. Grahn utgår från Uppdrag granskning och smygfilmandet av präster.

Denna badwill har Svenska kyrkan löst genom att helt anpassa sig efter tidsandan och världen.  Det blir en smidig PR-lösning, men skapar en avfällig, kraftlös kyrka som sviker lojaliteten mot Kristus och Guds ord, och som inte blir ett dugg attraktiv för andligt längtande människor. Jag försöker visa på en annan väg i min ledare idag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest63

  Inte för att det spelar nån större roll, men var inte Wigglesworth i Filadelfiakyrkan 1922 och skapade rubriker? Det var väl inte 30-talet?

 • Stefan Swärd

  Wildwest63,
  Det kan vara möjligt att jag minns fel här, det kan väl behöva kollas upp.
  Stefan Sw

 • Anders Gunnarsson

  SveK framstår inte som attraktiv, då ”vår präst ifrån konfirmationen, står o pekar i det blå: o ingen fattar om han visar vägen, eller känner vilket håll vinden blåser åt. Vem i hela världen, ska man lita på”. (Wiehe)

  Ett kgl salighetsverk är inget jag numera skulle sätta mitt yttersta hopp till.

  Vem kan man lita på? Lösa parakyrkliga nätverk av (själv-)goda medelsvenssons i vita rum med vita levnadsmönster o vita leenden? De med svart-vita syndakataloger? Män i kjol samlade runt en vit gestalt med kalott?

  Vem i hela världen; kan en svensk man lita på?

 • PatrickOelund
 • Stefan Swärd

  Bra referens Patrick,
  Det var tydligen 1921 som Wigglesworth besökte Filadelfia. Jag minns besöket av Kathryn Kuhlman men minns inte att det väckte sådan uppmärksamhet.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Ulf Lundberg

  Intressant ledare Stefan.
  Om Sveriges Rikes Lag står i konflikt med bibelns lag, vilken lag följer du då?

 • Pingback: Obegripliga krig | Gunnels plats i rymden()