Utmärkt sändningstal av Daniel Norburg – här finns det

Richard Cruz, pionjärpastorn i Helsingborg, enligt min mening en av de mest kreativa personerna vi har inom EFK just nu, har lagt ut Daniel Norburgs sändningstal som avslutade Evangeliska Frikyrkans kongress i helgen. Man hittar talet och länken till Richards blogg här.

Tyvärr missade jag talet live, för jag var tvungen att åka tillbaka till Stockholm. Men det är utmärkt, ger tydliga signaler och inriktning, en inriktning jag helt kan bejaka som EFK-pastor i Stockholm.

Vi jobbar ju i praktiken med något som liknar apostoliskt team, vi är ju ett större team av personer som hjälps åt med församlingsgrundande arbete, och att starta upp ett antal församlingar.

Vårt högkvarter blir nu Folkungakyrkan på Söder, som invigs nästa helg, lördag 10.30, Marcus Birro som gäst, och officiella invigningsgudstjänsten söndag 11.00.

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.rickardcruz.se Rickard Cruz

  Stefan, tack för dina uppmuntrande ord! Jag hoppas att många läser Daniels tal som jag tycker pekar ut en god riktning för framtiden.

  PS. Jag stavar Rickard med ck. =) ds.

 • Ulrika

  När jag gör Jesus till Kung i stället för att låta Honom vara Kung i ordets rätta bemärkelse?

  De hungriga människorna som fick äta av bröd o fiskundret ville göra Jesus till Kung för att Han gjorde dem mätta. När min relation med Gud fick bli levande gjorde Gud många under i mitt liv. Under och inte egna upplevelser. Under som jag fick uppleva. Gud lärde mig vem som ger. Sedan började min ökenvandring och jag grymtade över att undren avtog. Jag fixerade mig vid undren och inte vid Honom som givit allt. När jag överöstes av Nåd var det enkelt att prisa Honom. Mitt i mitt elände var det en fest av under.Under ökenvandringen prövas relationen. Människor dyker in och lockar med sådant som verkar mer tilldragande än ökenvandringen med Herren.
  Har länge funderat över varför det var så viktigt för Jesus att samla in allt av det som blev över av brödet och fisken. Om överskottet symboliserar hur Gud ger överflöd av nåd är det enkelt för oss att förstå att ta tillvara detta överskott. Det finns många
  svar på min fråga eftersom jag ofta gör Jesus till MIN kung efter MITT tyckande i stället för att låta Honom VARA kung. I detta sammanhang ville jag göra Jesus till Kung för att Han givit till mig. När givandet avtog (egentligen övergick det till andra former som jag inte kunde se) ifrågasatte jag mitt….val av Kung.

  Grejen är ju att oavsett vem vi vill ha som Kung kommer Han alltid vara det och förbli det. Skön känsla kan jag känna.

  I en tid av stark villfarelse kan jag nog be om att vi ska vara mer eftertänksamma när vi har med sammanhang och göra där man i praktiken hyllar under, tecken, helanden osv. Där Guds gärningar hamnar i ett sådant fokus att vi har mer begär till dem än till Givaren.

  Angående att folket ville göra Jesus till Kung vid detta tillfälle (Bröd-fiskundret) står det något intressant i Studiebibeln:
  “Men Jesus kunde inte acceptera de politiska motiv som låg bakom
  tanken att nu få en konung på Davids tron. Därför drog han sig undan helt allena. Han hade inte kommit för att upprätta ett politiskt välde. Han ville inte bli en brödkung. Hans rike var sanningens rike. 18:37”

  Joh.18:37:” Pilatus sade: “Du är alltså en konung?” Jesus svarade: “Du säger själv att jag är en konung. Ja, för att vittna om sanningen är jag född, och därför
  har jag kommit till världen. Var och en som är av sanningen lyssnar till min röst.”

  På samma sätt som det är fel att göra Jesus till “brödkung” är det fel att göra Honom till exempelvis “underkung.” Bröd och under är någonting som Jesus ger och just därför ska vi hylla Honom för att Han ger, inte specifikt för vad. Blir vi exempelvis lika lyckliga när Han tar någonting ifrån oss? På samma sätt som det blir fel att göra Honom till “ta-kung” blir det fel att göra Honom till “gåvokung.” Han bara är och vet vad vi behöver. Om vi behöver mer eller mindre.