Hälsning från Falun

Har under förmiddagen tagit mig upp till Evangeliska Frikyrkans kongress i Falun. God stämning och bra uppslutning. En mycket bred majoritet röstade för Daniel Norburg som ny missionsdirektor. EFK:s styrelse har gjort ett utmärkt arbete i förberedelsen och processen av denna fråga. All välsignelse över Daniel för det nya uppdraget.

Mäktigt också att se och besöka den nya Lugnetkyrkan i Falun, den lokala EFK-församlingen har ju köpt Sveriges Televisions lokaler i Falun och gjort om det till en kyrka som rymmer 600 personer eller något i den stilen.

Mitt liv består ju av lite olika arenor. Sitter just nu i slutspurten av en omfattande konsultrapport om vad vi får för regering till hösten.

Fick ta en rejäl dust med Skatteverket i en telefondiskussion idag. De vill sköntaxera en av våra Östeuropeiska flyktingar i vår församling i Stockholm. Från församlingen sida hjälper vi människor i nöd, och ger bland annat matkassar varje månad till dem som inte har mat för dagen. En av dessa vill nu Skatteverket sköntaxera.

Jag har svårt att bli upprörd på människor men blir det gärna på myndigheter när jag tycker att de irrationellt skapar stora problem för enskilda människor i utsatta situationer. Jag hoppas att Skatteverket lyssnar på mina synpunkter och blåser av sköntaxeringsärendet.

Som pastor i Folkungakyrkan-Elimkyrkan hamnar man i stort sett dagligen i märkliga utmaningar.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kjell

  Finns det människor med flyktingstatus inom Europa?

  Dagligen möter jag människor som sägs vara fattiga (men dom har haft råd att åka hit). som sitter utanför våra butiker med en filt lindad runt benen, t.o.m dom dagar som det var riktigt varmt, först då först förstod jag att det handlade om att låtsas vara handikappad.

 • Ulrika

  Har fått lite annorlunda rapporter från kongressen där enskilda blivit förbyllade av det de sett.

  När det gäller matkassar är det väl så att en gång är ingen gång, två gånger börjar bli en vana och 3 matkassar är en form av omvandlad inkomst. Tror inte att skatt har någonting med godtyckliga känslor att göra.

 • Stefan Swärd

  Kjell,
  jag menar här inte juridisk flyktingstatus. Men det finns många i Stockholm i dag från f.d. Sovjetunionen, med olika skäl och status. Och som församling ser man att det finns en hel del exempel på dem som är på flykt från sina förhållanden i hemlandet.
  Stefan Swärd

 • Ulrika

  Micael,
  Kan du ta bort min kommentar. Kan inte följa upp följdfrågor mm

  Tack på förhand,
  Ulrika

 • PatrickOelund

  Om det blir inbördeskrig i Ukraina kanske även ukrainare får flyktingstatus? Kanske även ryssar.