Välkomna till Folkungakyrkan

I den församling i Stockholm där jag är pastor har vi ägnat två intensiva år åt att renovera en nergången och hårt sliten gammal baptistkyrka från 1870-talet, Salemkyrkan. Den gamla Salemförsamlingen lades ner för tre år sedan och Elim i Stockholm köpte kyrkan av Baptistsamfundet för ett par år sedan. Vi har sedan drivit ett gigantiskt renoveringsprojekt, och totalrenoverat kyrkan, enligt min mening blir det Stockholms vackraste och fräschaste frikyrka efter renoveringen. Det är många andra som sagt detta så det är inte bara min personliga ståndpunkt. Vi har döpt om kyrkan till Folkungakyrkan.

Helgen 17-18 maj är alla bloggläsare välkomna på invigningen.

Lördag 17 maj har vi ett samtal mellan mig och författaren Marcus Birro om Jesustro klockan 10.30. Det är samma dag som Jesusmanifestationen.

På söndag 11.00 har vi invigningsgudstjänst. Då kom jag att predika om vision för framtiden, segertro, att vara en missionsstation mitt i Stockholm och om den väckelse vi nu står inför, och att förbereda oss för detta.

Mycket välkomna.

Kyrkan är relativt stor, 500 sittplatser, men det är nog klokt att komma i god tid.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • lennart bengter

    Jag läste en gång om Anders Wiberg, hur han reste omkring i England för att skaffa sponsorer för bygget av Salemkyrkan på Folkungagatan, och när han ibland blev trött så lyssnade han Spurgeons predikningar för att få ny inspiration! Det var ju egentligen ett imponerande verk att bygga en så stor kyrka på det fattiga söder i slutet av 1800-talet