Svar på prostatatest

Var nionde svensk man får prostatacancer. Det är alltså mer än 10 procents chans att drabbas av just den cancerformen.

Det finns två tester man kan göra. Dels en vävnadstest där man går in i själva prostatan. Dels ett enklare blodprov som visar om man är i riskzonen att få prostatacancer. Jag fick för en tid sedan ett brev från Karolinska Institutet med ett erbjudande och uppmaning att göra blodprovet. Jag gjorde det för några veckor sedan.  Igår kom brevet med svaret på testet. Jag har gruvat mig för svaret.

I brevet från KI står det att det är mycket låg risk att jag kan få prostatacancer, långt under normalrisk.

Väldigt tacksam för detta besked. Samtidigt tänker jag på vänner och släktingar som inte fått så positiva besked, och är med dem i mina tankar och förböner.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399