Back in town

Kom hem från semestern mitt på dan idag. Började med att predika hos den latinamerikanska församlingen Iglesia Icthus som jag jobbat med sedan nittiotalet och varit med och grundat som församling 2004. En härlig församling präglad av väckelseatmosfär.

Pastor Hernan Clavijo tog naturligtvis upp med mig om Ulf Ekmans kommande konvertering.

Jag har redan skrivit på min blogg att latinamerikanska kristna är skeptiska till detta, och Hernan bekräftade den bilden, han har haft samtal med flera av de latinamerikanska pastorerna i Stockholm om detta. I sydamerika har ju Katolska kyrkan ofta sammankopplats med överhet, förtryck och kolonialism och den expanderande pingstväckelsen i olika varianter är en reaktion på detta. Hernan påpekade också att många latinamerikaner i Sverige har ju kommit hit som politiska flyktingar och flytt från militärregimerna som hade makten tidigare, och ett problem är att Katolska kyrkan ofta var allierad med dessa regimer.

Så det finns väldigt olika perspektiv på denna fråga som skakat om svensk kristenhet senaste veckan.

Men jag blev idag påmind om hur kristenheten förändras och enligt min mening är den kraftigaste trenden alla människor som flyttat till Sverige från många olika länder och som inte är ateister och sekulariserade som svenskarna. Det finns idag ett stort antal växande och blomstrande internationella församlingar i Stockholm.

Nu byter jag ut badbyxorna och shortsen mot långkalsonger och vinterjackan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulrika

  Skulle vilja höra (läsa) Pastor Hernan vittna om sina erfarenheter och sin tro. Kanske kan han få gästblogga om det hela?

 • ps23enkristen

  Välkommen hem…Frid Ronny…

 • Sister

  http://www.apg29.nu/index.php?artid=14599

  Skulle vilja höra dina reflektioner kring detta som jag här länkar till. Det är Stockholms Katolska stift (som jag förmodar ni samarbetar med i Elim?) som står bakom arrangemanget. Hur ställer du dig till att samarbeta med några som tillber en avliden människa och som även upphöjer denna till himmelens drottning?

 • Pelle

  I dessa tider då Ulf Ekman är på allas läppar (som det var när det hela startade) så tror jag det kan vara bra med lite goda ljudupptagningar från Livets Ords början. Det kan vara bra att påminna oss om att detta är mnnen alla talar om!
  http://m.youtube.com/watch?v=QK6jNdv1OPo

 • Läsare

  Otäckt var ordet, nu får vi bara vänta på AG och hans briljanta bortförklaringar 😀

 • Läsare

  Ja, har han någonsin varit ledd av Guds rena ande, tycker han alltid varit snett ute, men det är ju ja det. Förstår ju att en del tycker att han haft bra perioder, men jag är skeptisk.

 • Ulrika

  Det som bekymrar mig på djupet är att de
  senaste dagarna visat att både Ekmans anhängar och Ekmans kritiker sätter
  större tilltro till Ekman än till Herren. När beskedet om Ekmans nya val nådde mig var det den mest ointressanta ”nyhet” jag upplevt på länge. Vilken människa kan frälsa oss?