Semesterhälsning

Jag är på semester denna vecka och nästa vecka, tillsammans med hustrun, och närmast anhöriga inom hennes familj, för att fira några födelsedagar. Dock inte min.

Ska skriva ett svar på synpunkter som kommit på mitt val av bokförlag, återkommer inom någon eller några dagar.

Här är en semesterbild från Seychellerna, med Indiska oceanen i bakgrunden.

Idag har vi varit i tropisk regnskog på ön, nu är det tropiskt regnskogsregn.

 

20140303_144003_Richtone(HDR)

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • westinbo

  Du har det ganska bra, du ..

 • Birgit Hedström

  Stefan, hälsa Eva och övriga så mycket! Gratta oxå födelsedagsbarnet ett starkt försenat grattis från mig…

  Birgit

 • Daniel

  Hej Stefan, du som är passionerat intresserad av kyrkors tillväxt borde ta och titta på den senaste undersökningen om detta i Church of England. Bland annat ser man där att församlingars teologiska grund, om den är evangelikal, karismatisk eller liberal inte spelar någon märkbar roll. Vilket väl låter ganska intressant. Jag har ingen länk till studien men här kommer snart ett program där de samtalar utifrån undersökningen. Programmet sändes i går men har inte dykt upp på hemsidan än. Som podd finns den dock redan.

 • Robert Lindberg

  Hej!
  Var god ta bort min kommentar.
  Med vänliga hälsningar
  Robert

 • Stefan Swärd

  Daniel,
  Skulle gärna vilja se denna undersökning om du har någon länk. Träffade flera kyrkoherdar i London när jag var där i början av januari, och deras bild är att den karismatiska-evangelikala strömningen inom Anglikanska kyrkan är den som är på frammarsch.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • westinbo

  Hej!
  Sa jag något dumt? Var vänlig och förtydliga dig då. Tack!

 • Robert Lindberg

  Hej Westinbo!
  Oj, det här blev lite galet. ;))

  Jag menade att en administratör skulle radera min egna kommentar som jag hade skrivit ovan eftersom jag inte kan göra det själv. Jag kan bara redigera mitt egna inlägg, inte radera det. Detta aktualiserar frågan om en användare ska få möjligheten att ta bort sina egna inlägg? Men huvuddelen av funktionerna kanske är låsta i Disqus-paketet och därmed inget som en administratör för ”Stefans blogg” kan göra något åt?
  Hopppas att du får en bra dag och en välsignad vecka!
  Med vänliga hälsningar
  Robert

 • Micael Gustavsson

  Det stämmer att det är svårt för mg att ändra i Disqus paketet. Nu har du ju i alla fall bytt ut innehållet i din kommentar, så jag tror det är bättre att inte radera, det blir obegripligare om jag gör det. Ditt namn kommer att stå kvar, och i stället för din text kommer det att stå ”kommentar raderad av moderator”. Då tror jag det blir bättre för sammanhanget om det får stå som nu.

 • Daniel

  http://www.churchgrowthresearch.org.uk/UserFiles/File/Reports/FromAnecdoteToEvidence1.0.pdf

  I slutet går att läsa följande;

  ”Finally there are some factors which do not appear in research terms to
  make a significant difference to growth or decline. These include:
  Theological tradition
  The gender, ethnicity or marital status of leaders”

  Som jag förstår det kan dina vänner ha delvis rätt men att studien har sett att även med helt annan teologisk grund återfinns växt, exempelvis i Katedralernas traditionella gudstjänstliv varför det är andra faktorer som är avgörande. Den största negativa faktorn för växt eller minskning tycks inte vara bibelsyn utan mer praktiska frågor som att ha flera kyrkor under en präst. Personlighet och praktiska möjligheter framstår som betydligt viktigare än synen på teologiska frågor.

 • Robert Lindberg

  Hej Micael!
  Ja, det verkar som en bra lösning. 😉 Jag förstår, det var lite som jag trodde. Det kanske räcker med att man anger ett ”-” om man ändrar sig och vill ta bort sin kommentar.
  Ha en bra dag!
  Med vänliga hälsningar
  Robert

 • westinbo

  Det är OK! Men nog blir jag lite nyfiken på vad du skrev, som du var tvungen att ta bort.