Följande pressmeddelande går ut från Livets ord idag:

Stefan Swärd ger ut bok på Livets Ords Förlag.

I höst kommer Stefan Swärds nästa bok, och för första gången har han valt att samarbeta med Livets Ords förlag. Budskapet i boken är att korset fortfarande är centrum i försoningen, oavsett vad moderna liberala teologer och predikanter vill hävda.

 – Jag har letat efter lämpligt förlag för att ge ut min kommande bok och landat i att Livets Ords Förlag passar bäst. Jag upplever att bokens budskap är angeläget och efter att under längre tid ha bearbetat texter om korset och försoningen så ser jag nu fram emot att få ut budskapet i bokform, säger Stefan Swärd.

– Korset var en dårskap redan på Nya Testamentets tid. Den kristna försoningsläran har alltid varit kontroversiell. Försoningsläran är bland det första man ger sig på när man vill liberalisera och tidsanpassa kristendomen. I västvärldens liberala kyrka finns det en mängd kritik mot en försoningslära som på ett eller annat sätt menar att Jesus besegrade syndens makt, dödens makt och djävulens makt på korset, förklarar Stefan Swärd.

Boken är skriven till lekman såväl som till förkunnare och vill svara kring elementära, men fundamentalt viktiga, frågor om korset och försoningen. Boken är naturligtvis en respons på ett samtal som pågått under längre tid i kristenheten, men är inte primärt skriven som en debattbok.

– Det känns väldigt inspirerande att få jobba med Stefan Swärds bok. Vi önskar vara ett evangeliskt-karismatiskt förlag och tycker därför att boken passar perfekt i vår profil. Jag tror att bokens tema är nödvändigt och viktigt i vår tid. Det är även alltid extra roligt att få välkomna en ny författare som passar väldigt bra in i vår vision om att utrusta Guds folk, säger förlagschef Simon Ahlstrand.

Magnus Dahlberg

KOMMUNIKATIONSCHEF
LIVETS ORD 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • sungaMagnus

  Inga betänkligheter kring ditt involverande med LO med avseende på den information som framkommit angående hanteringen av missionsfältet Ukraina (du bör tal del av de graverande rapporterna på Aletheia). Jag kommer återigen tillbaka till hur träffsäker din gamla debattartikel var kring LO från början av 2000-talet. http://www.dagen.se/opinion/debatt/brist-pa-sund-sjalvkritik-har-hammat-livets-ord/

  Särskilt dessa ord från din artikel från 2002 känns brännande i nuet:

  ”Samtidigt blev man skrämd av de dömande attityderna, hårdheten, kraven på underkastelse, ledarkulten, frånvaro av sund självkritik, raljerandet över andra kristna. Dessa negativa sidor finns utvecklat som en inofficiell kultur – och utövas sällan offentligt. Denna dubbelhet finns även hos Ulf Ekman som person, en enastående charm och fantastiska predikningar kan blandas med att vara arrogant och hänsynslöst döma ut personer och sammanhang”.

  Ta del av hanteringen av pastor Padun från LO:s sida på följande länk:
  http://aletheia.se/2014/03/05/dokument-livets-ord-ukraina-del-6-pastor-padun-svarar-pa-anklagelserna/

  Hoppas inte att dina nya bekantskaper dunklar din profetiska skärpa.

  I all välmening Magnus

 • Johan Löfgren

  Nej Stefan, det här är inte bra! På det här sättet dunklar du korset och säljer din själ till Ekman. Har du inte förstått att han fiskar efter (ursäkta det historiska uttrycket) ”nyttiga idioter”. Ekmans strategi är helt uppenbar – att liera sig med kristna eller världsliga profiler. Nu blir ditt skrivande en skymf mot korset då du väljer penningstinna händer att sätta en (Ekmans) stämpel på orden. Har du lovats guld och gröna skogar? Själv väljer jag korset idag och gator av guld i morgon. Men det viktigaste är att få lära känna Jesus, han som är den stora skatten. (Nu hamnar din bok på samma hylla som miljonärernas – Hinn, Joyce, Cho, Hong och andra tänkbara fängelsekunder. Grattis till vinsten!)

  Johan Löfgren

 • SefastTronde

  Instämmer med essensen i föregående talares inlägg, sungaMagnus och Johan Löfgren. Och kontentan av föregående inlägg, att de som en gång gått i svågerlag med den gode Ulf Ekman, tappat sin syn och sin röst för kritiskt granskande. Så ställ dig härmed frågan, och rannsaka dig riktigt ordentligt, har du förlorat din syn och din talförmåga? Har du sålt din opartiskhet, och i så fall till vilket pris?

 • Stig Melin

  Är det någon form av missriktad solidaritet som gör att du
  väljer som du gör. Tanken ”att det kan väl ändå inte vara så illa” som
  bloggläsare får vittnesbörd om genom aletheia.se. Hela ledargarnityret på
  Livets ord, nästan i alla fall, visar upp en ledarstil som om inte de
  vittnesbörd som kan läsas är fabricerade tappat allt förtroende.

  Jag talar inte om församlingen, men väl dess ledarskap.

 • Leokvast

  Läs gärna Ulf Ekmans inlägg i dagens DN där han meddelar att han och hustrun Birgitta nu lämnar LO och samtidigt konverterar till katolicismen. Samtidigt ber han alla dem som skadats andligen under LO:s verksamhet om ursäkt. Det visar sig nu att alla rykten som florerat, men ihärdigt förnekats, nu visat sig sanna.

 • GoranDuvenett

  Då undrar jag om Ulf Ekman fortfarande är delägare i Livets Ords förlag?