Hälsning från Dubais flygplats

Nu är jag på väg på semester och mellanlandar på Dubais flygplats. Läser bland annat the Economist.

Det brukar ju ibland hävdas att kristna är mer obildade och dumma än icke-troende. Bland annat har Christer Sturmark fört fram det argumentet. I senaste numret av Economist tas upp om en pågående forskning av amerikanske sociologen Elaine Howard Ecklund, som intervjuat 9000 forskare. Hennes slutsats är att det inte är någon större skillnad på vetenskapsmän och genomsnittsamerikaner när det gäller hur pass troende man är.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

    Ja, det var ju roligt och ryggradsstärkande. Men hur var det, höll inte Kristus snarare med Christer? Nå, även rika och även välutbildade är ju välkomna att ”bli som barn”. (Det behöver förstås inte innebära ”dum och korkad”).

  • Leokvast

    Att ”bli som barn” menas nog att inte analysera och problematisera sin tro alltför mycket. Tron mår bäst om man förhåller sig till den som ett barn. Det är min erfarenhet.

  • Kenneth

    Nä just det! Barn är inte alls dumma och korkade. Tvärtom.