Svenska Folkbibeln publicerar mitt slutinlägg i Jona-debatten

Svenska Folkbibelns nyhetsbrev publicerar nu mitt slutinlägg i Jona-debatten som var aktuell för något år sedan. Man hittar det här.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tommy Wasserman

  Den 1 februari anordnade Svenska Folkbibeln, Svenska Evangeliska Alliansen och Örebro Teologiska Högskola en ny temadag om Bibelsyn och Bibelbruk. Jag ser fram emot att ett referat är på väg i kommande nummer av Svenska Folkbibelns nyhetsbrev. Det var ur mitt perspektiv en mycket positiv dag som präglades av vår gemensamma övertygelse om att Bibeln är Guds ord och där frågor togs upp som vad betyder det att läsa
  Bibeln som ett ord från Gud? Hur ser bibelbruket ut i kyrkan och
  samhället idag? Hur kan bibelläsandet och bibelbruket uppmuntras i våra
  församlingar? Vilken bibelöversättning ska jag välja? Hur ska jag tolka
  det jag läser? Själv höll jag ett seminarium om ”Hur blev Bibeln Bibeln?” Här är foldern om temadagen: http://www.add.se/temadag-bibelbruk/index.html

  Det gjordes livesändningar på Bambuser från dagen så att det är möjligt att i efterhand lyssna på ett antal seminarier, föredrag och panelsamtal här:
  http://bambuser.com/channel/efk (”Ett levande ord från Gud”)
  Jag rekommenderar särskilt Mikael Tellbes föredrag, http://bambuser.com/v/4321273 Tyvärr var det något vajsing med tekniken här så hela föredraget kom inte med och ljudkvaliten är dålig särskilt mot slutet, men man kan få en smak av denna dag.

 • Pingback: 10 000 kommentarer | Gunnels plats i rymden()