Inför söndagen

Elimkyrkan i Stockholm är nu omorganiserat till att vara en grupp församlingar. Det beror på att vi satsar på församlingsplanteringar och att grunda nya församlingar. För närvarande är vi fem församlingar, och den ursprungliga moderförsamlingen Elim, håller vi på att döpa om till Folkungakyrkan. Förutom fem församlingar har vi dessutom två församlingsplanteringar som är i en process att bli församling.

Så i fortsättningen använder vi Elimkyrkan Stockholm som namn för gruppen av församlingar, Folkungakyrkan som namn för den svenskspråkiga församling som möts i Folkungakyrkan.

En vanlig söndag har vi därför i Elimkyrkan, sex olika gudstjänster. En i Skärholmen där vi har grundat en församling, en i Hallonbergen där vi håller på att grunda en församling, en svenskspråkig gudstjänst i Folkungakyrkan, samt tre gudstjänster för våra tre internationella församlingar, den kongolesiska Ambassadeur, den rysktalande, och YBC- den etiopiska-eritreanska församlingen.

Idag ska jag predika i Folkungakyrkans 11-gudstjänst, och ämnet blir ”Trons vila”. Sitter just nu och förbereder mig, så att min predikan inte blir ett föredrag, utan en överbevisning i Ande och kraft. Jag ber att Gud ska verka mäktigt i våra sex olika gudstjänster och att människor ska få möta Jesus idag, till frälsning, Andeuppfyllelse, helande, förnyelse, tröst, upprättelse, befrielse.

Sista söndagen varje månad har vi en gemensam gudstjänst för hela Elimkyrkan, som vi kallar för celebration. Vi håller då till i Korskyrkan eftersom Folkungakyrkan inte är färdigrenoverad.

Nästa söndag gästas vi av den föreslagna missionsdirektorn Daniel Norburg, dessutom har vi Bruce Collings – välkänd New Wine-profil från England, som gäst. Klockan 16.00 möts vi i Korskyrkan nästa söndag, klockan 14.00 har vi dessutom ett seminarium med Bruce Collins.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anders Gunnarsson

  Döper ni kyrkobyggnader? Hoppas ni inte använder vigvatten då… Hade blivit en osalig röra av uscHeliga katolsk fog och ofog. :-)

 • Lutheran

  Även som lutheran funderade jag som Anders Gunnarsson; att baptister döper om är vi vana vid, men kyrkor…

 • stefanswrd

  Det var nog lite slarvigt formulerat av mig, jag menar att bestämma ett namn på en byggnad.
  Stefan Swärd