Budskap till EFK – i Dagen idag

Carl-Henric Jaktlund på Dagen tyckte tydligen att mitt bloggande i helgen var intressant och vi gjorde upp om att jag skulle skriva ihop en artikel på grundval av resonemangen. Den publiceras i Dagen idag. Här finns den.

Mitt budskap är rakt och allvarligt. EFK måste förändras. Det är inte lekstuga, det är blodigt allvar det vi sysslar med. Vi har mål och retorik som inte stämmer med verkligheten. Vi är egentligen en stagnerad rörelse men vägrar att erkänna det, och därför genomförs inte nödvändiga förändringar. Vi behöver mobilisera hela EFK i uppdraget för Sverigemission, i dagsläget har vi vissa församlingar och enheter som är på banan.

Ytterst är det en fråga om teologi.

Med bra teologi och förkunnelse blir folk brinnande i anden, får passion för Jesus och blir Sverigemissionärer och församlingsplanterare. Med dålig teologi blir vi grubblande skeptiker som inte finns i frontlinjen i engagemanget för att missionera Sverige.

Missionsdirektorns kön är viktigt. Det jag tar upp är ännu viktigare.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Pingback: Låt EFK dö! | Rickard Cruz()

 • Jonas Rosendahl

  Läste först ” Missionsdirektorns lön är viktig. Det jag tar upp ännu viktigare” Förlåt att jag nämner det men ”hajjade till”. :-)

 • Sister

  Viktiga saker du lyfter. År 2075 är EFK garanterat utrotat. Jesus kommer ju snart tillbaks! DET är något som vi sorgligt nog pratar om alldeles för lite idag. Gud välsigne dig i din viktiga tjänst. /en gammal ”elimit”. http://mingracebook.blogspot.se/

 • PeJohansson

  ”Mål och retorik som inte stämmer med verkligheten”, menas det möjligen att leva i sin egen lögn? Om då Jesus sa; Jag är vägen sanningen och livet- har stordriften tappat kontakten med sin Herre och blivit sin egen herre?

 • Berndt Isaksson

  En stor eloge till tidningen DAGEN för att man hade modet att inte rata
  denna insändare. Ärligt talat så trodde jag inte att DAGEN skulle ”våga”
  ta in en insändare som denna från Johan Löfgren(vem det nu är?)

  Är New Wine bra för EFK?

  http://www.dagen.se/opinion/asikt/ar-new-wine-bra-for-efk

  Berndt