Bild från författarträff på Livets ord

Här har ni ett foto från vår författarträff på Livets ord i går. Ett riktigt härligt gäng.

Notera att jag står bredvid Ulf Ekman. Kommer Aletheia tolka det som att jag håller på att bli katolik? Vi får se.

_MG_2280 (3)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • David Axelsson

  Guilt by aletheiason;-)

 • Anders Lundblad

  Här kommer fler bevis!

 • Rolf Sjöström

  Härligt att få vara syskon i Jesus Kristus vår Herre och Frälsare!

 • Stig Melin

  Den var rolig den, möjligen en aning ”profetisk”

 • Jonas Rosendahl

  Stefan, Så länge du håller dina rötter levande i den lekmannarörelse, det vill säga friförsamlingarna i Norden, som gav Sverige det kanske bredaste genombrottet i modern tid med möjligen uppemot 1 miljon frikyrkligt aktiva på en befolkning på 5.8 miljoner (1918) och som förmodligen räddade Sverige från 2 stycken världskrig genom dessas böner, DÅ kan knappast aletheia vara orolig. Men tappar du rötterna och tycker det är mer spännande med Rom än vår egen väckelsehistoria samt fastnar i en episkopal maktstruktur, DÅ finns nog fog för att bli orolig.

 • Per Ewert

  Själv tycks jag gömma mig en smula på raden näst längst upp. Vad kan det tänkas signalera?

 • stefanswrd

  Per Ewert,
  Det kan vara profetiskt, de sista ska bli de första, de längst bak, ska han säga till sätt er längst fram,
  Stefan Sw

 • Per Ewert

  Då hamnar Birro och Dahlman allra längst fram nästa gång. Det blir bra. De är ju så tillbakadragna och försiktiga annars.

 • Anders Gunnarsson

  Varför är det så oroligt.

  Katoliker var normaltillståndet innan deformationen släckte bildningen o humanismen o toleransen i Svedala.

 • Inge

  Stefan skall man tolka din ironi mot Aleteia som att Ulf Ekmans dragning mot Romkyrkan är en ickefråga för kristenheten i Sverige? Om vi däremot skall tro talesättet ”Säg mej vem du umgås med så skall jag tala om vem du är” så finns ju risken att även du blir nyfiken på vad Ulf och Birro gör på sina resor till Rom?

 • Jonas Rosendahl

  Vad jag sett i kyrkohistorien är inte katolska kyrkan någon säker garant för öppenhet inför Andens utgjutande och väckelsei brett perspektiv. Jag har inte läst ”förlorarnas historia ”än men har den här hemma, och visst de traditionella kyrkogrenarna har inte bara en baksida och tyvärr när den politiska makten får grepp om dem så skymmer det mkt gott som också görs. Men vill gärna skriva i ett väckelseperspektiv, och då kan vi konstatera att friförsamlingen i Norden varit en GARANT för väckelse, genombrott, evangelisation och även religionsfrihet. Ingen annan kyrkogren har varit det, tvärtom den Lutherska motarbetade ALLT detta.

 • Anders Gunnarsson

  Då tycker jag du läser den.

  Den är fantastisk, inte minst genom slutsatsen att alla var förlorare.

  Splittring ger förlorare. Pingstvänner, katoliker, ortodoxa o anglikaner har mkt att lära av varandra. (vad SveK kan bidra med är jag faktiskt inte riktigt säker på)…

  Herre gör oss till ett. ASAP.

 • Jonas Rosendahl

  Snarare är det så att fokus på enhet ger splittring. Enhet kan vi ha genom Andens gemenskap ändå.
  Ja, jag ska läsa boken var så säker men det är en del annat på tur före.
  Allt gott.

 • Anders Gunnarsson

  Att fokus på enhet ger splittring är rätt obehagligt påstående.

  Ditt sätt att spiritualisera enhet är så långt ifrån den bibel jag läser att du verkligen får ge bok, kapitel o vers på det.

  NT (för att inte tala om GT) är extremt (h)jordnära, materialistisk o konkret. Bilden är aldrig; tyck som ni vill o håll ihop – andligen – på ett okroppsligt sätt. ALDRIG.

  Joh 17, 1 Kor 1:10ff, Ef 4 m fl är bra ställen att meditera över.

  Det stora problemet – och där skon verkligen klämmer – är att protestanter saknar enhet (förutom övertygelsen att Kyrkan har fel på miljoner olika sätt). I denna insikt blir hållningen; ”anything goes / lassez faire”.

  Det är en tragisk återvändsgränd.

  Gud/Kristi kyrka=Kristi kropp är större än så.

 • ps23enkristen

  Fåren kan vara rätt så tuffa med herdarna ibland he he .Och ibland kanske de förtjänar det…Men den här gången verkar det som han hade rätt ,och tragikomiskt kan det var så ibland, och omvänt med ,och både och samtidigt också …He he 1tess 5:20-21 Förakta icke profetiskt tal men pröva allt och behåll vad gott är…Fridens He he vi får bättra oss tack och lov alihop, efter behov, hans nåd är oss mer än nog,,, En gång sparka en gubbe mig i backen så jag fick sitta på en kudde en hel vecka …Men då var det jag som varit dum… He he …Guds frid Ronny

 • Birgit Hedström

  Jag tycker det är bra att Aletheia belyser och varnar för dragningen mot katolsk tro som Ulf Ekman visar mer eller mindre tydligt.

  Mvh/ Birgit

 • AletheiaAdmin

  Idag lek – imorgon tårar

 • Anders Gunnarsson

  Jag tycker aletheia/pravda kör en avgrundsdjup o oärlig nivå, som inkluderar censur, lögn o ren okunnig propaganda.

  Att kasta upp nidbilder, avrätta halmgubbar o köra ”red herrings” är inte upplysande.

  Jag skäms i deras ställe.

  Allt katolskt o gott tillönskas dig.

 • Leokvast

  Svenska kyrkan kan bidraga med det politiskt korrekta vänstervinklade budskapet.

 • Anders Gunnarsson

  Hihihi

  Ja det kan säkert vara bra för dem som tror att Jesus grundade socialdemokratin (vilket verkar vara legio i SSU etc).

  Allt gott

 • Johan Löfgren

  Javisst – det är (ett) Swärd vid Ekmans sida. Är Ekmans ”teologi” lika nära hjärtat?

 • Jonas Rosendahl

  Det är sant att det finns olika uppfattningar bland protestanter, precis som det finns olika uppfattningar inom katolska kyrkan hur kristna livet ska levas.

  Det visar ju sig i undersökning efter undersökning att enheten inom katolska kyrkan är mer eller mindre en pappersprodukt.

  Ex. om familjen: http://www.catholicreview.org/article/home/surveys-german-swiss-catholics-reject-many-church-teachings-on-family

  ”The differences are seen “above all when it comes to pre-marital cohabitation, (the status of the) divorced and remarried, birth control and homosexuality,”

  Förresten så försökte jag citera Lewi Pethrus som tydligen ska ha uttryckt det såhär och jag antar det var hans erfarenhet efter att ha varit med och byggt Sveriges största frikyrkoförsamling:

  ”Fokus på enhet skapar splittring, men fokus på skörd skapar enhet.”

 • Anders Gunnarsson

  Jonas

  Du menar att eftersom flera katoliker inte följer vad Kyrkan lär, så är Kyrklig enhet bara imaginär!

  Hmmmm

  För det första så är det inte majoriteten/massan som bestämmer. Kyrkan är mer än dess syndfulla medlemmar.

  Enheten är substansiell och kroppslig. Över 1 miljard i 2000 år, enade under en hierarki, med samma lära överallt, alltid och av alla biskopar borde någonstans imponera även den värste fria själ.

  Och i det perspektivet framstår förvisso skandalen hur vissa västliga katoliker lever, som just en skandal, men det ruckar ju inte på något sätt den kroppsliga enhet som alltid finns där i mitten.

  LP:s citat säger mer om LP:s misslyckanden än om något annat, tycker jag. Tragik i kubik är hans utesluttningar, småaktiga strider och militanta sekterism är inget som impar på mig. Inte heller hans citat.

 • Jonas Rosendahl

  Det framkommer inte i bibeln att vi ska vara enade under någon biskop eller påve eller någon som helst enskild vid namn benämnd pastor.
  Däremot framkommer att äldste skulle tillsättas i varje stad ( Tit 1:5 )
  Kan du visa på annat så ge gärna bok, kapitel och vers på det.

  Sen är det väl ganska logiskt att ska det finnas en enhet så måste det i praktiken vara så att man är en efterföljare. Vad är det annars för enhet?

  Det är helt ok för mig om man säger att man tror på ett episkopalt styre och även hänvisar till kyrkans tradition. Men kom inte och säg att detta har solklart bibelstöd och påstå inte att alla andra former är fel, inte utan att kunna påvisa stöd på ett tydligt och klart sätt från NT.

 • Anders Gunnarsson

  Jodå.

  Det finns klart bibelstöd för allt katolskt.
  Jag har systematiskt o apologetiskt gått igenom detta (med citat från alla kapitel i hela NT) på flera hundra sidor på AveMarisStella (se 99 invändningar).

  Jag blev katolik för att jag förlorade varje diskussion med katoliker och för att Skriften öppnade sig på nytt med Kyrkans tolkningsglasögon.

  Påveämbete, biskopsämbete, kyrkomöte etc, etc allt finns där. Inte någonstans finns protestanter, sola scriptura, sol fide osv.

  NT är superkatolsk i allt. Tolle lege..

  Allt gott

 • Jonas Rosendahl

  Spänn nu inte bröstet så du sprängs Gunnarsson 😉

  Jag kan tyvärr inte hitta nåt stöd från NT för påveämbetet på den sida du hänvisar till, jag ser en mängd citat från kyrkofäder men inget annat.
  Kan du vara mer exakt?

 • Micael Gustavsson

  Jonas och Anders, ni har avlägsnat er rätt långt från Stefans lilla skämtsamma gliring till Aletheia. Ni får gärna fortsätta diskutera i Folkungasalen.

 • Jonas Rosendahl

  Ber om ursäkt – kom utanför ämnet av bara farten.

 • Micael Gustavsson

  Ingen orsak, det är lätt hänt.

 • gäst & främling

  Synd att sluta nu när sanningar kanske kommer fram.

  Det var 5 månader sedan någon skrev i folkungasalen så där är ju inte intressant att gå in och titta.

 • Micael Gustavsson

  Om de som diskuterar kommer överens om att fortsätta där, så kan ju de som är intresserade fortsätta att titta där. I övrigt har är jag inte säker på vad du menar.

 • Anders Gunnarsson

  In the peoplekingshall

 • Micael Gustavsson

  Hej, Anders har svarat dig i Folkungasalen,. Vill du, så kan ni väldigt gärna fortsätta diskussionen där.

 • Tommy Dahlman

  haha…Per Ewert. Hur som helst en fantastisk bra dag. Ulf Ekman briljerade som vanligt och Stefan Swärd ja vad ska man säga…så underhållande. Ser fram emot din nästa bok PE :-)

 • Andreas Frost

  Om du, Swärd, vore vaken över den väg Ulf Ekman m.fl tagit skulle du inte ens hälsa på dem. Än mindre gå på träffar med falska bröder.

  Sök sanningen och du skall finna den.