Ledare om missionsuppdraget

Skriver i Världen Idag idag om den kristna kyrkans missionsuppdrag. Jag skriver också om att ”Mission handlar inte om landsgränser. Att gå ut i hela världen innefattar både grannbyn, grannförorten, nästa stad, andra EU-länder och långt bort i andra världsdelar. Den helige Ande vill leda oss i missionsuppdraget och öppna upp dörrar.”

Missionsuppdraget behöver förnyas på hemmaplan. En viktig del av detta är satsningar på församlingsplanteringar. I Elim i Stockholm har vi som mål att vara 10 församlingar till år 2020. Jag är beredd att öka det målet om vi bara får fler personer med kallelse och kompetens att utföra uppdraget.

Vill du vara med och arbeta för en större satsning på församlingsgrundande i Stockholm, ring mig. Numret hittar man på vår hemsida.

I går predikade jag i Elimkyrkans församlingsplantering i nordvästra Stockholm, mer exakt i Hallonbergen, som är en del av Sundbybergs kommun. Fantastiskt inspirerande, och mycket inspirerande att få höra vittnesbördet från Lennart, som mött Jesus och lämnat många års missbruk bakom sig. Bor du i nordvästra Stockholm är kristen och hänger i luften församlingsmässigt, haka på i Hallonbergen.

Mission handlar i väldigt stor utsträckning om teologi. Om missionen bara reduceras till sociala projekt är teologin fel. Om mission bara reduceras till religionsdialog och kamp för religionsfrihet, då är teologin fel.

Jag håller på och läser inlägg i den spännande diskussionen om försoningsläran. Jag återkommer så snabbt jag hinner.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Stig Melin

  Jesus har kallat oss att predika evangeliet och leda människor till omvändelse, inte att starta livsåskådningscirklar, skriver Stefan Swärd. Så rätt, så rätt.

  För fyrtio år sedan i Lausanne, handlade konferensen där om hur man skulle evangelisera (missionera) på effektivaste sätt. Det fokus som man där anlade har helt kommit bort i hanteringen. Nu gäller det hur man skall kunna enas över de flesta gränser och sammanhang och bli mer ”nutidsorienterade” i sin förkunnelse.
  Evangeliet kan aldrig bli modernt, annat än till sitt uttryckssätt. Där kommer Paulus arbetssätt till sin rätt. Han harmoniserade budskapet till deras situation som lyssnade, utan att förändra innehållet. Det var så han såg det.

  Här kan man se ett gigantiskt problem. Hur når man dem som behöver höra evangeliet i dag? I gudstjänsterna sitter det nästan bara församlingsmedlemmar.
  Men, – kanske det är där det behövs en nytändning, en ny kärlek till Jesus, Ordet. Det kan vara en bra början. En nytänd församling kan göra mycket. Mycket mer än ledarskapet i förstone tror.

  Stefan, hur kan en ordets förkunnare och församlingsledare hantera detta? Hur borde man göra för att inte helt förlora sig i introverta frågor och missa missionsfrågan??
  Det är inte bara Stockholmsområdet som växer.

 • GoranDuvenett

  Vadå, inte livsåskådningscirklar? Elimförsamlingen och många andra församling har startat livsåskådningscirklar – Alphagrupper.

  Vilket är att rekommendera!